Suosikit

Retkeilyalueet ja luontopolut

Lappeenrannan kaupungissa on paljon monipuolisia ulkoilu- ja retkeilyalueita. Metsässä liikkumista voi harrastaa niin taajamametsissä kuin retkeilykohteissa taajaman ulkopuolellakin. Taajaman sisällä suosittuja metsäalueita ulkoiluun on mm. Myllysaari ja Kimpinen, läntinen rantaraitti Skinnarilan ja keskustan välillä, itäinen rantaraitti välillä Luukkaansalmi-Mustola-Kanavansuu, Rutolan kyläpolku, Näkkiniemen luontopolku, Pappilanniemi, Uus-Lavolan terveyspolku, Sorkin ulkoilualue, Joutsenon Ravikangas, Ahvenlampi ja Rauha-Tiurun alue. Taajaman ulkopuolella retkeilyalueita on mm. Hämmäauteensuo, Mikonsaaren luontopolku, Muukonsaari ja Satamonsaari. Ladut ja liikuntareitit löydät lappeenrannan kaupungin karttapalvelusta.

Maaomaisuuden hallinta ylläpitää osaa kaupungin retkeilykohteista yhteistyössä Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ja Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimen kanssa. Jos havaitset puutteita retkeilypalveluissa ota yhteyttä palautepalvelun kautta. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön yhteystiedot löytyvät sivulta ekvas.fi.

Lisää tietoa retkeilykohteista löydät Visit Lappeenranta sivustolta. Linkki on sivun alareunassa.

Ajankohtaista:

- Lappeenrannan kaupunki rakentaa Hämmäauteensuolle esteetöntä luontopolkua. Reitti on valmis keväällä 2024. Alueen opasteita päivitetään vuoden 2024 ja 2025 aikana.

- Hämmäauteensuon, Furulundin ja Mikonsaaren parkkipaikkojen talvikunnossapitoa on tehostettu vuodesta 2024 alkaen.