Suosikit

Oppimateriaalit

Vaihtuvien näyttelyiden mukaan muuttuvat oppimateriaalit on tarkoitettu koululais- ja opiskelijaryhmille. Oppimateriaalit voivat olla koulussa tai museoiden näyttelyissä paikan päällä toteutettavia tehtäviä.

Materiaalit saa käyttöön olemalla yhteydessä yleisötyön ja viestinnän amanuenssiimme: sonja.kinnunen@lappeenranta.fi

 

Etelä-Karjalan museo
TULOSSA:

Palveluksessanne! -näyttelyn (esillä 9.3.–2.6.) materiaalit

 

Lappeenrannan taidemuseo

Taiteen voima - yhden perheen tarina -näyttely (esillä 3.2.–12.5.2024)

  • Sanaristikko
    • Näyttelyn taideteoksista löytyy vastauksia ristikon kysymyksiin. Oppilaat täydentävät sanoja ristikkoon ja ratkaisevat puutteellisen lauseen arvoituksen.
  • Keskustelupolku
    • Taustatietoa ja tarttumakohtia opettajille mahdollisiin keskustelunaiheisiin näyttelyn kulun mukaan. Saatavilla myös lipunmyynnistä pyydettäessä!
  • Jatkotehtävä näyttelykäynnin jälkeen
    • Keskusteluaiheita paluumatkalle ja piirtotehtävä kolululla toteutettavaksi.
Kulttuurimaisemissa - Materiaalipaketti kulttuuriympäristöjen tarkasteluun

Kulttuurimaisemissa -materiaalipaketti sisältää taustatietoa kulttuuriympäristöstä ja kulttuuriympäristökasvatuksesta, sekä viisi teemakokonaisuutta, jotka tarjoavat harjoitteita kulttuuriympäristön tarkasteluun kulttuuriympäristökohteessa ja kohdekäynnin jälkeen. Harjoitteet voidaan toteuttaa ohjatusti omassa lähiympäristössä materiaalissa annetun tai linkitetyn aineiston pohjalta tai niitä voidaan käyttää omatoimisesti lähikulttuuriympäristöön tutustumisen apuvälineenä. 
Materiaali on ladattavissa Mappa.fi -palvelusta.

Lappeenrannan museoiden Finna

Tutustu Etelä-Karjalan museon, Lappeenrannan taidemuseon ja alueen paikallismuseoiden kokoelma-aineistoihin Lappeenrannan museoiden sähköisessä kuvakokoelmapalvelu Finnassa.

Lue lisää

Linnoituskierros

Mobiilikierroksella pääset tutustumaan historialliseen Linnoitukseen.

Lue lisää

Linnoituksen kasvikierros

Mobiilikierroksella pääset historiallisen kasvillisuuden löytöretkelle. Linnoituksessa on lukuisa joukko kasveja, jotka ovat tulleet sinne jo satoja vuosia sitten, jopa viikinkiajalla. Kierroksista voit valita itsellesi sopivimman, joko Lasten kasvikierros Linnoituksessa tai Kasvihistoriallinen linnoitus - asutuksen kylkiäiset tai Venäläisen kasvivallan aika - näkymiä Kaspianmeren aroille.

Lue lisää

Linnoituksen luonto- ja kulttuurikierros

Mobiilikierros ja Linnoituksen ympäri käveltävä, noin 1,8 kilometrin reitti, ja sen varrella olevat 11 opastaulua. Kierros kertoo Lappeenrannan Linnoituksesta, joka on yksi merkittävimmistä ja parhaiten alkuperäisessä kunnossa säilyneistä suomalaisista linnoitusalueista. Merkittävän rakennetun kulttuuriperinnön lisäksi alueelle on asutuksen myötä kehittynyt monipuolinen kasvillisuus, joka kertoo menneiden aikojen ravinnosta, lääkinnästä, liikkumisesta ja muusta kulttuurista. Luonto- ja kulttuuripolulla pääset tutustumaan molempiin.

Lue lisää

Rantaraitin historiaopas

Mobiilikierroksella pääset tutustumaan Rakuunamäen, Huhtiniemen ja Skinnarilan menneisyyteen. Opas kattaa kohteita Pallon liikenneympyrän ja Skinnarilan väliseltä alueelta. Mukana ovat niin Saimaan soutulaivasto 1700-luvulta kuin Huhtiniemen hautalöydöt. Opas toimii parhaiten mobiililaitteen selaimella. Kohteisiin voi tutustua kokonaisuutena tai yksittäin.

Lue lisää