Suosikit
Palvelupaikka

Lappeenrannan kaupunginarkisto

Kaupunginarkistosta saat tietoa kaupungin ja sen liitoskuntien toimintaan liittyvistä asiakirjoista sekä kotiseutuarkistossa olevista yhdistysten, pienten liikelaitosten ja yksityishenkilöiden arkistoista. Kaupunginarkistossa voit asioida sen aukioloaikoina tai sopimuksen mukaan. Aikaa ei tarvitse varata. Asiakirjoja saat paikan päällä tutkittavaksi veloituksetta. Kopioista ja vaativasta tiedonhausta voidaan veloittaa hinnaston mukaan.

Kotiseutuarkistojen tulee liittyä Lappeenrantaan. Tarkoitus on, että kotiseutuarkistot rikastavat mahdollisuuksia tutkia Lappeenrannan historiaa. Siksi emme ota vastaan esim. valtakunnallisten yhdistysten aineistoja muilta osin kuin paikallisjärjestön osalta. Kotiseutuarkistossa säilytettävien asiakirjojen tulee olla vapaasti kaupunginarkiston asiakkaiden käytössä. Aineistolle voidaan asettaa käyttörajoituksia vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi jos aineisto sisältää terveystietoja. Käyttörajoituksista päättää asiakirjahallintopäällikkö. Asiakirjoja luovutettaessa kaupunginarkistoon, omistusoikeus siirtyy kaupunginarkistolle. Kun asiakirjoja luovutetaan, tehdään kirjallinen luovutussopimus.

Kotiseutuarkiston aineistot säilytetään kaupunginarkistossa pysyvästi. Pysyvästi säilytettäviä asiakirjoja ovat yhdistyksen itse tuottamat asiakirjat. Emme ota vastaan määräajan säilytettäviä aineistoja, esimerkiksi tiliotteita, tilitositteita tai kiertokirjeitä. Arkistonluovuttajan tulee poistaa tämänkaltaiset aineistot arkistosta ennen sen luovuttamista tai antaa kaupunginarkistolle lupa hävittää sellainen aineisto, jolla kaupunginarkisto ei näe pysyvän säilytyksen arvoa.

Kaupunginarkisto ei ota vastaan painotuotteita, esimerkiksi kirjoja tai lehtiä, elleivät nämä painotuotteet ole yhdistyksen omia julkaisuja. Kaupunginarkistolle luovutettavan aineiston on oltava siistissä kunnossa. Emme ota vastaan esimerkiksi homeisia tai muuten likaisia aineistoja. Aineiston on hyvä olla valmiiksi jonkinlaisessa järjestyksessä. Aineistosta tulee poistaa muovitaskut, kuminauhat ja klemmarit. Niittejä ei tarvitse poistaa. Emme ota vastaan esineistöä esim. viirejä. Ennen yhteydenottoa selvitä valmiiksi arvio luovutettavan aineiston määrästä. Arkistossa aineiston määrää arvioidaan hyllymetreinä.

Käyntitiedot

Linnoitus

Kehruuhuoneenkuja 6
53900 Lappeenranta
Palvelupaikka kartalla
Näytä reitti tänne

Palveluajat

maanantai–perjantai 9.00-15.00 

Muut yhteystiedot

Sähköposti

Puhelin

 • Asiakaspalvelu +358 401309146 (pvm/mpm)

  Puhelu tähän numeroon maksaa:

  • paikallisverkkomaksun (pvm), kun soitat kiinteästä verkosta.
  • matkapuhelinmaksun (mpm), kun soitat matkapuhelimesta.
  • ulkomaanpuhelumaksun, kun soitat ulkomailta.

  Maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan.

  Normaali puhelumaksu

Verkkosivu

Sijainti kartalla

Liittyvät palvelut