Suosikit

Liikuntapainotteinen opintolinja

Sammonlahden koulun liikuntapainotuslinja sopii kaikille liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneille tai urheiluharrastuksessaan jo pidemmälle ehtineille nuorille. Meille voivat tulla kaikkien lajien harrastajat. 

Tärkeintä tunneillamme on oppimisen ilo!

Liikuntapainotustunneilla harjoitetaan monipuolisesti fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia taitoja. Tärkeitä elämäntaitoja opitaan Kasva urheilijaksi -materiaalin avulla terveystiedon ja liikunnan tunneilla. Koulullemme tärkeät kestävän kehityksen arvot ovat läsnä myös liikuntapainotuslinjan toiminnassa.

Liikunnanopetuksen tuntijako liikuntaluokilla

  • 7 lk: 2h yleisopetus + 2h liikuntapainotus + 2h urheiluakatemia (vapaa-ajalla)
  • 8 lk: 3h yleisopetus + 2h liikuntapainotus + 2h u.a.(vapaa-ajalla) + valinnainen liikunta
  • 9 lk: 2h yleisopetus + 2h liikuntapainotus + 2h u.a. (vapaa-ajalla) + vallinnainen liikunta

Sammonlahden koulun liikuntapainotuslinjan opetus on opetusuunnitelman mukaista ja huomioi olympiakomitean sisältösuositukset. Alla olevassa linkissä lisätietoa sisällöistä ja Kasva urheilijaksi -materiaalista.

Olympiakomitean sisältösuositukset (siirtyy ulkoiselle sivulle)

Soveltuvuuskoe

Sammonlahden koulun liikuntapainotuslinjan soveltuvuuskokeet järjestetään Sammonlahden liikuntahallissa torstaina 2.2.2023 klo 9 alkaen. Soveltuvuuskokeen varapäivä on tiistaina 7.2.2023 klo 10. Kokeisiin saapuvat kaikki hakijat eikä sinne tule erillistä kutsua. Mikäli oppilas hakee muidenkin koulujen liikuntapainotukseen tai urheiluluokille, tulee hänen osallistua kokeisiin myös kyseisissä kouluissa.

Oppilas tarvitsee soveltuvuuskokeeseen sisäliikuntavarustuksen, sisäpelikengät ja juomapullon. Tarkempi ohjeistus tulee lähempänä koepäivää.

Poissaoloon vaaditaan lääkärin todistus. Lääkärin todistuksen toimittaneet voivat osallistua varapäivänä soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään varsinaisen pääsykoepäivän jälkeen.

Testit koostuvat valtakunnallisesti yhtenevistä olympiakomitean testeistä sekä yhdestä koulukohtaisesta testistä. Molempien osioiden mallisuoritukset löydät alla olevista videolinkeistä. Onnea testeihin.

Soveltuvuuskoe/mallivideot (siirtyy ulkoiselle sivulle)

Koulukohtainen osio/mallivideo (siirtyy ulkoiselle sivulle)

Urheiluakatemia

Sammonlahden koulun liikuntapainotteisen linjan opiskelijoilla on mahdollisuus hakea olympiakomitean valtakunnalliseen urheiluakatemiaohjelmaan.

Olympiakomitea/Urheiluakatemia

Torstaiaamuisin klo 8-10 voi harjoitella seuran harjoituksissa lajivalmennuspaikoissa tai yleisvalmennusryhmässä Sammonlahden liikuntahallilla.

Yleisvalmennuksen sisällöt (siirtyy ulkoiselle sivulle)

Akatemiaan tehdään erillinen haku jo kevätkaudella. Etelä-Karjalan urheiluakatemia tiedottaa hyvissä ajoin keväällä hakuajankohdasta. Linkissä lisätietoa akatemian toiminnasta Etelä-Karjalan alueella.

Etelä-karjalan urheiluakatemia (siirtyy ulkoiselle sivulle)