Suosikit

Mist sie tuut? -juttusarja: Uus-Lavola

JULKAISTU 9.7.2024, 14.03

Tie kulkemassa vehreässä ympäristössä, taustalla näkyy puutalo.

Mist sie tuut? -juttusarja saa jatkoa tänä kesänä, ja esittelyssä on viisi eri aluetta Lappeenrannasta. Näiden alueiden asukkaista on etsitty 1–3 haastateltavaa, ketkä kertovat oman kokemuksensa asuinalueestaan ja sen parhaista puolista. Juttusarjaan valikoituivat tänä vuonna Lauritsalan, Uus-Lavolan, Linnoituksen, Kesämäen sekä Ylämaan asuinalueet.

Janna Tynkkynen on asunut Uus-Lavolassa lähes koko ikänsä, ja hän kuvaileekin Uus-Lavolaa hyvänä alueena kasvaa lähellä ystäviä.

Miten kuvailisit Uus-lavolaa alueena? Millainen on Uus-Lavolan henki?

– Olen asunut Uus-Lavolassa melkein koko ikäni, ja Uus-Lavola on ollut alueena aina todella lapsiystävällinen. Täällä on olleet koulut ja kaverit lähellä eli aina on ollut joku, kenen kanssa on voinut viettää aikaa. Uus-Lavola on turvallinen alue, jossa on voinut lapsesta asti liikkua vapaasti. Täällä myös naapurit ovat ystävällisiä ja kuulumisia tulee vaihdeltua silloin tällöin.

Millaisia palveluita Uus-Lavola tarjoaa?

– Uus-Lavolassa on kaikki oleellinen. Kaupat sekä koulut riittävät tavalliseen elämiseen. Uus-Lavolassa on myös lähileipomo, joka on hyvä lisä palveluihin. Toisaalta alue on myös hyvin lähellä keskustaa ja julkinen liikenne kulkee toimivasti, joten keskustaan pääsee helposti ja nopeasti.

Mikä saa sinut viihtymään Uus-Lavolassa? Missä suosittelisit muiden lappeenrantalaisten vierailevan?

– Koiranomistajana pidän todella paljon Uus-Lavolan ulkoilumaastoista. Täältä löytää paljon eripituisia reittejä erilaisilla maastoilla. Suosittelenkin tutustumaan Uus-Lavolan tarjoamiin ulkoilumahdollisuuksiin. Ulkoilureittejä on vähän joka puolella eli täällä pääsee nopeasti asutusalueelta metsän keskelle lenkkeilemään.

Miten Uus-Lavola on muuttunut vuosien varrella?

– Ensimmäisenä tulee mieleen leipomo, jonka saimme tänne. En muista mitään suurempia muutoksia, mutta se on toisaalta kiva asia. Täällä on kaikki tarpeellinen, ja muutoksia ei ole tarvittu. Ehkä suhtautuminen täällä asumiseen on muuttunut ajan kanssa. Nykyään arvostaa enemmän sitä, että täältä on lyhyt matka sekä keskustaan että luontoon.