Suosikit

Lappeenrannan Myllymäen koulu palkittiin jälleen ympäristötyöstään Vihreällä lipulla

JULKAISTU 26.5.2023, 13.47

Kasvisruokia ja pehmoleluhiiri pöydällä.

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Lappeenrannan Myllymäen koululle jälleen Vihreän lipun osoitukseksi korkeatasoisesta, suunnitelmallisesta ja osallistavasta ympäristökasvatustyöstä.

Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti, jossa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 72 maassa. Suomessa Vihreässä lipussa on mukana jo 105 000 lasta ja nuorta sekä 11 000 opettajaa ja kasvattajaa.

Myllymäen koulun rehtorin Hanna-Maria Toivasen mukaan koulussa on kahden lukuvuoden aikana toteutettu Vihreän lipun Terve elämä -teemaan liittyviä toimintoja.

– Kannustimme oppilaita liikkumaan mahdollisimman paljon omin lihasvoimin. Isommat oppilaat osallistuivat Pyöräsankarit-koulutukseen, jonka kautta pyöräilyä markkinoitiin tehokkaasti koululla, ja 3.–6.-luokkien oppilaat kävivät paljon retkillä pyöräillen.

Koulussa on myös markkinoitu kasvisruokaa ja järjestetty kasvisruoka- ja hävikkiruokaviikot.

– Kasvisruokaviikoilla kannustimme maistelemaan kasvisruokaa rohkeasti ja samalla teimme näkyviksi kasvisruuan ympäristönäkökulmia. Hävikkiruokaviikkojen aikana puolestaan kiinnitimme huomiota roskiin menneen ruoan määrään.

Myllymäen koululle on saatu vihdoin myös lajitteluroskikset, joiden käyttöön olemme oppilaiden kanssa tutustuneet ja kannustaneet puolin ja toisin, Toivanen hymyilee.

Ympäristökasvatus ja kestävä toiminta on juurrutettu vahvasti osaksi koulun arkea, ja esimerkiksi monialaiset oppimiskokonaisuudet liitettiin osaksi Myllymäen Vihreä lippu -toimintaa.

– Juhlimme nyt saavutettua Vihreä lippu -saavutustamme yhdessä koko koulun voimin uuden lukuvuoden alkaessa syksyllä, Toivanen iloitsee.

Lisätietoja:

Hanna-Maria Toivanen, rehtori, Myllymäen koulu
puh. 040 576 5863, hanna-maria.toivanen@edu.lappeenranta.fi