Suosikit

Mist sie tuut? -juttusarja: Voisalmi

JULKAISTU 6.9.2023, 10.00

Voisalmen asutusta.

Lappeenrannan kaupungin viestintäharjoittelija on koonnut Mist sie tuut? -juttusarjan, jossa esitellään viisi eri aluetta Lappeenrannasta. Näiden alueiden asukkaista on etsitty 1–4 haastateltavaa, jotka kertovat oman kokemuksensa asuinalueestaan ja sen parhaista puolista. Juttusarjaan valikoituivat tänä vuonna Joutsenon, Kivisalmen, Kourulan, Tirilän ja Voisalmen asuinalueet.

Tarja Vahtokari on asunut 36 vuotta Lappeenrannassa, joista suurimman osan ajasta Tyysterniemessä. Muutama vuosi sitten hän kuitenkin muutti noin kilometrin päähän Voisalmeen, joka oli jo ennestään tuttua aluetta.

Millaiseksi kuvailisit Voisalmea?

– Mielestäni kaupunginosa on todella eläväinen – meillä on täällä lähikauppa, apteekki, autokorjaamo ja kampaamo. Mainitsemisen arvoista on myös Voisalmen ravintolatoiminta. Legendaarinen lähiöravintola Sininen Laguuni toimii edelleen Voisalmessa ja vanhan kioskin paikalle on avautunut pizzeria. Täältä löytyy siis paljon palveluita, vaikka keskustaankaan ei ole matkaa kuin kolme kilometriä – Voisalmen sijaintikin on siis ihan huippu. Voisalmessa on myös päiväkoti, koulu ja kirjasto. Kirjasto on mahtava juttu niin koululle kuin muillekin asukkaille. Koulun taakse tuli myös uusi ulkoliikuntapaikka, mikä monipuolistaa aluetta entisestään.

Millainen on Voisalmen henki?

– Mielestäni Voisalmen henki on hyvä. Väestö on täällä jo aika ikääntynyttä, mikä kertoo siitä, että ihmiset ovat viihtyneet täällä ja halunneet asua täällä pitkään. Itsekin ajattelen, että niin kauan kuin Lappeenrannassa asun, niin asun tällä alueella.

Mikä saa sinut viihtymään Voisalmessa?

– Kyllä se on tämä luonnonläheisyys. Luonto ja rannat ovat täällä niin upeita, lenkkeilymaastoja unohtamatta. Upea rantaraittikin kulkee esimerkiksi Pallosta Tyysterniemen kärjen ympäri tänne Voisalmeen asti. Voi siis sanoa asuvansa luonnon keskellä, mutta kuitenkin lähes keskellä kaupunkia. Keskustan palvelut ovat ihan kävelymatkan päässä, mikä on tärkeää myös.

Mikä on lempipaikkasi Voisalmessa ympäristössä?

– Lempipaikkani on Tyysterniemen kärki eli se rantakallio, mistä näkee laajasti Voisalmen puolelle. Voisalmessa sitten kaikki rannat oikeastaan.

Voisalmen koulu. Voisalmen uimarannan kallio. Voisalmen kirjasto.