Suosikit

Kulttuurin unelmavuosi 2024

värikkäisiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä piirissä Halkosaaressa. Taustalla Lappeenrannan satama.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi on kulttuurin monimuotoisuutta juhliva yhdessä tekemisen vuosi. Se nostaa esille paikallisia taiteentekijöitä ja kulttuuritoimijoita ja kannustaa kaupunkilaisia kulttuurin pariin. Teemavuosi vahvistaa kulttuuria elinkeinona ja luo pohjaa tapahtuma-alan kasvulle. Kulttuuri lisää hyvinvointia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuodesta tehdään kaupunkilaisten näköinen - lappeenrantalaisten unelmia on kartoitettu kesästä 2022 lähtien ja ne otetaan huomioon unelmavuoden suunnittelussa. Tutustu Kulttuuriunelmien pankkiin!

Kulttuurin unelmavuoden avajaisia vietettiin Satamassa 27.1.2024 ja avajaishulinat jatkuivat viikon 5 ajan ympäri kaupunkia. Valoteemainen päätösjuhla ajoittuu viikolle 16.-24.11.2024. Vuoden varrella taide yllättää ja osallistaa kaupunkilaisia kulttuuritupsahdusten merkeissä.  

Vuoteen 2024 ajoittuvat myös Lappeenrannan kaupungin 375-vuotissyntymäpäivä, jota juhlitaan elokuussa sekä ruokakulttuuria juhlistava Saimaa Region of Gastronomy merkkivuosi. Kulttuurin unelmavuosi 2024 tekee yhteistyötä näiden juhlavuosien kanssa.

 

Tule mukaan luomaan Kulttuurin unelmavuotta!

Yksi Kulttuurin unelmavuoden päätavoitteista on kulttuurin näkyvyyden ja arvostuksen lisääminen. Tähän tarvitsemme mukaan laajaa joukkoa lappeenrantalaisia kulttuuritoimijoita!  

Kaikki vuonna 2024 Lappeenrannassa toteutettavat kulttuurisisällöt voivat tulla osaksi Kulttuurin unelmavuotta. Lataa logo käyttöösi ja käytä sitä näkyvästi markkinointimateriaaleissasi, ilmoita tapahtumasi Etelä-Karjalan tapahtumakalenteriin Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi kategorian alle ja tapahtuman jälkeen ilmoita meille osallistujamäärä. Näin saamme kullanarvoista tietoa tapahtumien ja osallistujien määrästä ja voimme paremmin todentaa kulttuurin vaikuttavuutta. Lue lisää ja lataa logo käyttöösi täältä! 

Logon käytön vastineeksi kaupungin markkinointi ja viestintä nostaa sisältöjä omissa kanavissaan: Instagram @lappeenrantafi ja Facebook Lappeenranta City

Kulttuurin unelmavuonna 2024 kulttuuri näkyy ja kuuluu ympäri kaupunkia kulttuuritupsahdusten merkeissä. Kulttuurin unelmavuoden aikana toteutetaan kaikkiaan neljä taiteilijoille ja kulttuuritoimijoille suunnattua kulttuuritupsahdushakua, jossa ostamme kulttuurin unelmavuoden ohjelmistoon sisältöjä aina 1000 eurolla kerrallaan. Lue lisää hakuajoista ja valintakriteereistä. 

 

Yhteyshenkilöt

Hankekoordinaattori Tuulia Ahokas, puh. 040 844 0252, tuulia.ahokas@lappeenranta.fi

Hankekoordinaattori Anni Pellikka, puh. 040 559 0710, anni.pellikka@lappeenranta.fi 

Hanketiedot kehittämishankkeiden verkkosivulla.