Suosikit

Lappeenrannan joukkoliikenne

Paikallisliikenne ja palveluliikenne

Paikallisliikenne kattaa kaupunkialueella ajettavat linjat, joiden linjanumerot ovat 1-8, 12 ja 14. Kaupunki toimii tässä palvelun tilaajana ja suunnittelijana. Sopimuskaudella 2020-2026 kilpailutuksen on voittanut ja liikennöitsijänä toimii kaikilla linjoilla Savonlinja Oy.

Palvelulinjaa ajetaan matalalattiaisella pikkubussilla, jossa on vähintään 16 istumapaikkaa sekä tilaa pyörätuolille. Palvelulinja kiertää asuntoalueilla ja noutaa tarvittaessa kotipihalta, jos asut palvelureitin varrella.

Lähiliikenne, seutuliikenne ja kutsutaksit

Lähiliikennettä liikennöidään arkipäivisin, pääosin koulupäivinä, mutta osin myös loma-aikoina. Lähiliikenteen reitit tarjoavat mahdollisuuden asioida Joutsenon, Nuijamaan, Vainikkalan ja Ylämaan suunnista Lappeenrannan keskustassa.
Lähiliikennettä täydentävät 16 avointa koulukuljetusreittiä, joita kuntalaisten on mahdollisuus hyödyntää.

Seutuliikenne Lappeenranta – Joutseno – Imatra on kaupungin rajat ylittävää liikennettä, joka on aikaisemmin ollut Kaakkois-Suomen ELY –keskuksen hankkimaa. 1.7.2023 alkaen Lappeenranta on hankkinut liikenteen yhdessä Imatran kaupungin kanssa. Liikennettä liikennöi linjat 100 ja 101.

Kutsutaksi on kaikille avointa palveluliikennettä, josta peritään linja-autoliikenteen mukainen taksa. Kutsutaksi ajaa ennakolta määrättyä reittiä ja taksin tilaus tulee tehdä ennakkoon.

Kaukoliikenne on kaupungin rajat ylittävää liikennöitsijöiden markkinaehtoisesti, ilman yhteiskunnan tukea ajamaa linjaliikennettä tai Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ostamaa liikennettä.

Lappeenrannassa kaikille avoimesta joukkoliikenteestä vastaa Elinvoiman ja Kaupunkikehityksen toimiala / Kadut ja ympäristö.

 

Yhteystiedot ja asiakaspalvelu:

  •  Anna meille palautetta! https://epalvelu.lappeenranta.fi/eFeedback/
  • Tarvitsetko henkilökohtaista neuvontaa? Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Asiakaspalvelukeskus Winkki auttaa arkisin maanantaista perjantaihin klo 8:30–16:30 puhelinnumerossa 05 616 2220
  • Hukkuiko joku tärkeä tavara paikallisliikenteen bussiin? Löytötavaroita koskevissa kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä suoraan Savonlinja Oy:ön, puhelinnumero, 041 731 9484
  • Joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski Puh. 040 651 5599, terhi.koski@lappeenranta.fi