Suosikit

Kulttuurihyvinvointiin liittyviä unelmia

“Taiteen ja luovuuden keinoin tuotaisi mielenterveysomaisen ja esim. erityislasten vanhempien arkea, elämää, tunteita ym. suuremmallekin yleisölle. Moni ei ollenkaan arvaakaan, millaista kipua, tuntemusta ja haastetta ym. kohdataan ”kulissien takana”. Suvaitsevaisuus, erilaisuuden ymmärrys voi lisääntyä, kun esim. teatterin yms. keinoin tai runomatineoin tai kirjoitetuin tarinoin yms. kerrotaan hyvin tarinoita erilaisesta arjesta.”

“Nuorille Taidetta ja kulttuuria ilmiöiden kautta: yksinäisyyttä ehkäisevää ja itsetuntoa nostavaa taidetoimintaa.”

“Osallistavaa hauskaa taidetta, johon katsoja pääsee osallistumaan. Tehdään taiteesta hauskaa ja helposti lähestyttävää. Ei taide ole niin vakavaa. Musiikkia satamaan ja torille.”

“Sitten mie haluasin vielä, että taiteen kautta tuotaisiin enemmän päihdeongelmaa esille, että panostettaisiin myös sellaisiin ajankohtaisiin haasteisiin tai ongelmiin. Et erilaisii riippuvuuksii tuotais taiteessa enemmän esille”.

“Olisi mielenkiintoista nähdä enemmän päihde- ja mielenterveysongelmiin liittyvää taidetta, esim. Teatterissa. Se voisi auttaa vähentämää stigmaa ja lisätä tietoisuutta.”