Suosikit

Lapsille ja nuorille suunnattuja sisältöjä

“Mie haaveilen erityisihmisille kulttuurikeskuksesta. Haluaisin enemmän olla tuottajapuolella, niinkun vaikka tässä meidän näyttelyssä. Sitten kun on olemassa se kulttuurikeskus, missä nää esimerkiks kehitysvammaiset nuoret voi harrastaa kuvataiteita, musiikkia, esittävää taidetta, teatteria, tanssia, mitä ikinä, niin sitten ehkä niitä konsertteja ja esityksiä voisi mennä katsomaan. Lauritsalan kartano tai vapautuva karkkitehdas kulttuurikeskuksen paikoiksi”.

“Ja sit vielä, että leikkipuistoihin pitäisi saada taidetta, koska se on sellainen luonnollinen ympäristö lapsille, missä ne pystyy kokee sitä, ja nehän on niitä tulevaisuuden taiteen käyttäjiä ja kuluttajia, että jos ne ei silloin lapsuudessa saa sitä, niin ne ei ikinä aikuisuudessakaan käytä sitä. (… …) Et miun lapsi 3 v. on just alkanut puhuu, että se haluaisi lähteä konserttiin, koska se on yhden kerran nähnyt sellaisen siellä (konsertin leikkipuistossa) ja en ehkä ite olisi saanut aikaiseksi viedä sitä konserttiin. Että ehkä just jotain tollasta leikkipuistoihin tänne tai sitten aikuisille vaikka sinne Prisman aulaan.”

“Erityisesti koko perheen yhteiset jutut kiinnostaa, et kun on lukenut noita, on ollut vaikka vauvoille ja sitten vanhemmille, että joudutaan niinkun jakautumaan perheenä. On tietysti ollut jotain myös koko perheelle, mutta ne on just sellasia, mitkä kiinnostais sitten. Näin esimerkiks mainoksen semmosesta vauvavärikylvystä, ajattelin, että se kuulostaisi tosi kivalta, mutta sitten sekin on just silleen viikonloppuna, ku haluis, että ollaan yhdessä. Ku arkena on työt ja muut. Niin olis kiva, että myös isommat vois tulla sinne maalaamaan kans, että voitaisiin koko perheenä lähteä yhdessä tekemään.”

“Lauritsalaan vaikka katumaalausta lapsille tai jotain muuta.”

“Mie haaveilen siitä, että ois lapsille enemmän kaikkii tapahtumia, esimerkiks lasten teatteria ei oo kauheen paljon. Ja sit se, että tarviiks sen aina olla kaupungin teatterissa. Että olis enemmän vierailuesityksiä”.

“Unelmien taideteos? Mä haluaisin järjestää tääl reivit! Mä en puhu nyt sellasest alkoholien ja päihteiden täyteisest, vaan ylipäätänsä reivit, jossa on sitä sellasta tietynlaista musiikkia ja ihmiset pukeutuu just niinku haluaa ja kaikil on hauskaa.”

“Haluaisin osallistua sellasiin tapahtumiin, jotka on kaikenikäisille ja myös nuorille. Mie pohjustan tätä sen verran, että kun täällä on jotain tapahtumaa tai musiikkikeikkaa, niin ne on tosi usein baareissa ja alaikäset ei pääse osallistumaan niihin. Ja sit kun tiedetään, että yhteiskunnallisesti on harmillista, jos nuoria ei saa kiinnittymään tai niillä ei oo sellasta järkevää tekemistä vapaa-ajalle, sit helposti lähtee väärille reiteille. Että nuorille suunnattuja kaikkii musiikkikonsertteja. Jotain sellasii, missä on muutakin toiminnallista vaikka.”

“Unelmien taideteos, kyl mie haluaisin toteuttaa sellasen ku flashmobin, eli iso porukka kasaan ja sitten vaan julkiselle paikalle sellanen yllätysesitys.”

“Toivoisin iloisia ja monipuolisia tapahtumia lapsiperheille kulttuurin ja taiteen saralla. Toivon, että lapsiperheet otettaisiin kokonaisvaltaisesti kaikessa kaupunki- ja tapahtumasuunnittelussa huomioon.”

“Livemusiikkitapahtumat lapsille ja aikuisille.”

“Musiikkiteatteria, lasten festarit, vauvoille ja taaperoille taidetta.”

“Nuorisolle enemmän tekemistä tapahtumia yms. “

“Tuetaan nuorten bändejä ja tarjotaan heille työpajoja (graffiti yms). “

“Nuorille; kirjat, kirjasuositukset ja ilmaiskeikat.”