Suosikit

Tule mukaan Kulttuurin unelmavuoteen!

Kulttuurin unelmavuosi luodaan yhdessä. Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimi kutsuu kaupunkilaiset, yhdistykset, kulttuuritoimijat ja -tekijät sekä yritykset mukaan luomaan Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta 2024. Tavoitteena on vähintään sata Kulttuurin Unelmavuosi logoa käyttävää tapahtumaa. Kulttuurin unelmavuosi on mahdollisuus tuoda esille ja vahvistaa paikkakunnan monipuolista kulttuuritarjontaa. Yhdessä luodaan näkyvyyttä koko alalle!

 

Tuo tapahtumasi osaksi Kulttuurin unelmavuotta

Kulttuuritoimijoita kutsutaan tuomaan oma tapahtumansa osaksi Kulttuurin unelmavuotta. Kuka tahansa voi ladata Unelmavuosilogon käyttöönsä ja olla näin osana Unelmavuoden ohjelmistoa. Logoa käyttämällä pääsee mukaan kaupungin viestintään.

Toimi näin: 

1. Lataa Kulttuurin unelmavuoden logo käyttöösi tämän sivun alalaidasta ja tee se näkyväksi markkinointimateriaaleissasi. 

2. Lisää tapahtuma Etelä-Karjalan tapahtumakalenteriin. Mainitse kuvauksessa, että tapahtuma on osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta 2024. Tapahtumaa luodessasi valitse ajankohtaista kategoriaksi Lappeenrannan Kulttuurin unelmavuosi, ja näin tiedot tapahtumasta siirtyvät myös meidän nettisivuillemme. Sitä kautta löydämme Kulttuuriin unelmavuoteen osallistuvat tapahtumat ja tiedotamme niistä myös kaupungin some-kanavilla.  

3. Ilmoita tapahtuman jälkeen osallistujamäärä ilmoituslomakkeella

Kulttuurin unelmavuoteen liittyvissä tapahtumissa noudatetaan Turvallisemman tilan periaatteita 

 

Kulttuuritupsahdusten ohjeistus ja haut

Kulttuurin unelmavuoden aikana järjestetään kulttuuritoimijoille avoimia hakuja kulttuuritupsahdusten tuottamiseen. Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 mahdollistaa osallisuuden kokemuksen kaikille. Se tarkoittaa kaupunkilaisten toiveiden mukaisia uusia, saavutettavia kokeiluja. Kulttuuritupsahdukset ovat pääsymaksuttomia, kaikille avoimia esityksiä, osallistavia työpajoja sekä eri taiteenlajien toteutuksia. Tarkoituksena on mahdollistaa luovan alan toimijoiden ammatillista työskentelyä ja oman osaamisen esilletuomista sekä luoda matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia, jotka innostavat ihmisiä kulttuurin sekä tapahtumien pariin.

Kulttuuritupsahdusten tekijöinä ovat kulttuurialan ammattilaiset: yksittäinen itsensä työllistävä taiteilija, yhdistykset, osuuskunnat ja yritykset, joilta Lappeenrannan kaupunki ostaa toteutuksen ostopalveluna. Haku toteutetaan käänteisen kilpailutuksen kautta. Jokaisesta toteutuksesta maksamme 1000,00€. Tekijät valitaan hakemusten perusteella. Hauista tiedotetaan aina Kulttuurin unelmavuoden verkkosivuilla ajankohtaistaosiossa.

Kulttuuritupsahduksiin haetaan sisältöjä useilta toimijoilta toisistaan erillisiin toteutuksiin ja osaksi Kulttuurin unelmavuoden tapahtumia. Toteutustapoja ei rajata, niitä voivat olla esimerkiksi esiintymiset, osallistavat työpajat, tila- tai ympäristötaiteet.

Valinnoissa arvioidaan sisällön soveltuvuutta, kiinnostavuutta, toteutuksen edellytyksiä, olemassa olevia referenssejä sekä toteuttajan ammattimaisuutta. Lisäksi ohjelmakokonaisuutta suunnitellessa huomioidaan taiteen lajien ja kohderyhmien moninaisuus sekä toteutusten sijoittuminen eri puolille kaupunkia. Valinnan ehtona on sen maksuttomuus kävijälle/kokijalle ja turvallisen tilan periaatteiden noudattaminen.

Hakijan tulee jo hakuvaiheessa sopia alustavasti toteutuksen paikasta. Tilakustannusten tulee mahtua 1000 €:n budjettiin. Toteuttajien vastuulla on valmistella tarvittavat materiaalit viestintää ja markkinointia varten. Tapahtumailmoitukset tulee julkaista Etelä-Karjalan tapahtumakalenteriin ja osallistujamäärät tulee ilmoittaa raportin yhteydessä. Valitut Tupsahdusten toteuttajat saavat tarkemmat ohjeet. Tupsahdusten ohella voi markkinoida omaa tuotettaan tai palveluaan.

 

I Kulttuuritupsahdushaku 18.9.-18.10.2023 / Ajalle 1.1.-31.3.2024  

Valitut I haun Kulttuuritupsahdukset

 

II Kulttuuritupsahdushaku 1.2.-28.2.2024  / Ajalle 1.4.-30.6.2024  

Valitut II haun Kulttuuritupsahdukset

 

III Kulttuuritupsahdushaku 1.5.-31.5.2024  / Ajalle 1.7.-30.9.2024  

 

IV Kulttuuritupsahdushaku 1.8.-31.8.2024  / Ajalle 1.10-31.12.2024 

 

Muut avoimet haut

 
Open Stage:

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden merkeissä on avattu Open Stage -haku. Haussa etsitään aloittelevia, esiintymiskokemusta kaipaavia, eteläkarjalaisia artisteja tai yhtyeitä. Hakijoiden joukosta valitaan esiintyjiä Lappeenrannan kesäteatterilla järjestettävään Open Stage -tapahtumaan la 18.5. Valituille esiintyjille maksetaan 250 euron palkkio per kokoonpano. Klo 17.30 alkavan tapahtuman Lappeenrannan kesäteatterilla kruunaa Asan & DJ Polarsoulin esiintyminen. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä OP Etelä-Karjalan kanssa.

Open Stage -esiintyjäksi voi hakea täyttämällä hakulomakkeen tiedot sekä liittämällä hakemukseen linkin musiikkinäytteeseen 30.4.2024 mennessä. Hakulomakkeen löydät täältä: https://formbox.fi/e-form/fi/LPR/77fe0965fd

 
ITE-taidepäivä:

ITE-taidepäivää vietetään 15. kesäkuuta Marian aukiolla klo 10–14. Marian aukiolle on tarkoitus luoda päivän ajaksi matalan kynnyksen ITE-taideteosympäristö, jossa esille pääsee kaupunkilaisten tekemä taide. Tapahtuma on osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta.

Etsimme tapahtumaan oman taiteensa näytteilleasettajia sekä esiintyjiä. Kannustamme kaikkia arjen pöytälaatikkorunoilijoita, askartelijoita, käsityöharrastajia, suihkussa laulajia, nikkareita ja maalareita ilmoittautumaan mukaan. ITE-taidepäivään voi ilmoittautua mukaan siis kuka tahansa.

Esille tuotava taide voi myös olla mitä tahansa – maalauksia, valokuvia, käsitöitä, veistoksia tai installaatioita. Esittävä taide voi olla runojen lausuntaa, tarinan kerrontaa, laulua, musisointia tai performanssitaidetta.

ITE-taidepäivän idea on saada kaupunkilaiset tuomaan rohkeasti esille omaa luovuuttaan. Ammattitaiteilija tai -esiintyjä ei siis tarvitse olla – päinvastoin.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan lähettämällä viesti tuulia.ahokas@lappeenranta.fi. Kerro tahdotko tuoda esille taidetta vai tahtoisitko esiintyä, ja tuo viestissä esille seuraavia tietoja:

Taiteen esille tuojat:

- Kuvaus esille tuotavista taideteoksesta tai teoksista
- Tilan tarve esim. 1m x 1m
- Toivon katettua telttaa: kyllä/ei
- Toivon pöytää: kyllä/ei
- Kuva teoksesta/teoksista

Esiintyjät:

- Kuvaus esiintymisestä
- Tarvitsen esiintymiseen äänentoistolaitteen ja mikin: kyllä/ei
- Esityksen kesto ja toivottu esiintymisaika.

Huomioithan, että tapahtuma ei ole myyntitapahtuma vaan tarkoitettu erilaisen taiteen esille tuontiin.

Tapahtumassa noudatetaan Turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtumassa on saatavilla muutamia pöytiä ja telttoja. Muuten taiteen tuojat tuovat mukanaan omat kalusteet, telineet ja tarvikkeet näytteille asettamiseen. Tapahtuman toteutumiseen on säävaraus.

 

Julisteseinät ja Kulttuurin unelmavuoden julisteet 

Kulttuurin unelmavuoden julisteita saa vapaasti hakea Lappeenrannan kaupungintalolta asiakaspalvelukeskus Winkistä. 

Lappeenrannan kaupungin katukuvaan on tuotu myös kaksi julisteseinää. Julisteseinille voi lisätä ilmoituksen tapahtumasta, työpajasta tai muusta kulttuuritoiminnasta matalalla kynnyksellä. Kaiken kokoisten tapahtumien ilmoitukset ovat tervetulleita. Ilmoitettavaan tapahtumaan voi olla vapaa pääsy tai se voi olla pääsymaksullinen.   

Julisteseinät löytyvät Lappeenrannan kauppahallin päädystä (Snellmanninkatu 14) sekä IsoKristiinasta Brahenpihan sisäänkäynnin tuulikaapista (Brahenpihan sisäänkäynnin seinälle pääset jättämään ilmoituksen soittamalla kauppakeskuksen järjestyksenvalvontaan puh. 040 631 3771). 

Ladattavat logotiedostot