Suosikit

Uratarina - tapahtumatuottaja Karri Heino

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino on matkustellut paljon ja viettänyt aikaa maailman suurissa metropoleissa. Nyt hän on asunut viitisen vuotta Lappeenrannassa, ja myöntää olevansa siitä itsekin vähän yllättynyt.

- Pieni ja pippurinen Lappeenranta iski avoimuudellaan, ja siinä avoimuudessa ja eteläkarjalaisissa ihmisissä on jotain, joka sai minut jäämään. Tämä on paljon pienempi kaupunki, missä olen tottunut asumaan, mutta täällä on paljon enemmän sydäntä.

Heino sanoo olevansa avoin ja puhelias ihminen, joten Lappeenrantaan oli helppo tulla, kun huomasi täällä ihmisten olevan samanlaisia.

- Minulla on tapana junamatkoilla, bussipysäkeillä ja puistonpenkeillä ottaa kontaktia vieressä istuvaan. Aloitan keskustelun vaikka säästä. Isommissa kaupungeissa se on vaikeaa, kun ihmiset aika nopeasti häipyvät, mutta täällä saa hyvin vastakaikua ja olen käynyt monta mielenkiintoista keskustelua.

Työ alkaa paljon ennen tapahtumaa 

Tapahtumatuottajana Heinon vastuulla ovat kaupungin omat tapahtumat, kuten kesäkonsertit, Vanhankaupungin päivät ja Joulutori, sekä vuosittain vaihtuvat tapahtumat ja elämykset, kuten viime vuonna ensi kertaa esillä ollut Loistopuisto. Tapahtuman tuottaminen on pitkä prosessi, joka alkaa ideoinnista ja suunnittelusta hyvissä ajoin ennen toteutusta.

- Mukana on esimerkiksi budjetointia, infran rakentamista sekä sometusta ja muuta markkinointia. Kaikki huipentuu tapahtumaan ja sen jälkeen puidaan, kuinka se onnistui ja onko jotain parannettavaa.

- Nyt odotan etenkin kansallisen veteraanipäivän pääjuhlaa, joka järjestetään Lappeenrannassa vuonna 2022. On aikamoinen kokemus ja ennen kaikkea kunnia päästä tuottamaan niin suurta ja perinteikästä valtakunnallista tapahtumaa.

Työhön kuuluu myös työskentelyä yhteistyökumppaneiden kanssa sekä avunantoa tapahtumanjärjestäjille ja heidän neuvomistaan.

Tapahtuma-alakin digitalisoituu ja koronan myötä muutos vielä nopeutuu. Heino uskoo kehityksen jatkuvan myös tulevaisuudessa.

- Ihmiset ovat oppineet nauttimaan verkkotapahtumista. Niitä järjestetään jatkossa yhä enemmän, sillä teknologia kehittyy ja tapahtumiin saadaan mukaan lisää virtuaalitodellisuutta ja lisättyä todellisuutta.

Kulttuurilla on Heinon mukaan paljon positiivisia vaikutuksia.

- Sillä on suuri merkitys asukkaiden hyvinvoinnille. Ja samalla tuemme pieniä yhdistyksiä antamalle heille mahdollisuuden olla osa tapahtumia tai järjestää omia. Kaikki tämä lisää kaupungin elinvoimaisuutta.

Hienointa on auttaa ihmisiä toteuttamaan luovuuttaan

Tapahtuma-alalle Heinon veti mahdollisuus työskennellä sellaisten intohimoisten ja luovien ihmisten kanssa, jollaiseksi Heino itsensäkin kokee.

- Olen aina viihtynyt heidän seurassaan, joten tapahtumanjärjestäjät tulivat tutuksi. Aloin tehdä vapaaehtoistyötä tapahtumissa ja oppimisen sekä opiskelun kautta kehityin ammattilaiseksi.

Juuri ihmiset ovatkin Heinon mielestä työn paras puoli.

- Tapahtumien järjestäjät sekä yhdistysten jäsenet ja toimijat ovat tulisieluisia, asialleen omistautuneita ihmisiä, jotka tekevät työtä pelkästä ilosta tuottaa kulttuuria. Heiltä saa voimaa omaan elämään. On hienoa, kun voi auttaa ihmisiä tuomaan esille omaa luovuuttaan ja esittämään sitä kaikelle kansalle. Heidän vuokseen olen tällä alalla.

Aika kuluu perheen kanssa

Karri Heino käyttää kaupungin palveluista erityisesti joukkoliikennettä sekä ulkopunttisaleja. Vapaa-aika kuluu pitkälti perheen 7- ja 9-vuotiaiden lasten kanssa, joiden kanssa hän käy ahkerasti uimahallissa. Omaa aikaansa Heino käyttää pyöräilyyn.

- Tänä kesänä aiomme avovaimoni Sinin kanssa käydä polkemassa ympäri Saimaan kiertävän pyöräilyreitin.

Perheen uusin harrastus on telttailu.

- Olimme alkukesästä ensimmäistä kertaa kokeilemassa Trangiaa Huuhanrannassa. Teltta on myös ostettu, joten tänä kesänä varmasti on luvassa lasten ensimmäinen telttayöpyminen.

Yksi Heinon lempipaikoista Lappeenrannassa on rantaraitti, joka tuli Pallonlahdella asuessa rakkaaksi, ja jossa hän teki monta kävelylenkkiä.

- Toinen on Kasinonpuiston penkit. Saimaalle päin olevilla penkeillä olen viettänyt monta kesäpäivää ihmisvilinässä kirjaa lukien, puheensorinaa ja yleistä elämää ympärillä kuunnellen.