Suosikit

Lappeenrannan lukioiden Tiedelinja

Hyvin tiedetty on puoliksi tiedettä. Lappeenrannan lukioiden Tiedelinja.

Lappeenrannan lukioiden Tiedelinja tarjoaa lukio-opintoja yhteistyössä LUT-yliopiston ja työelämän kanssa molemmissa Lappeenrannan lukioissa. Kimpisen lukiossa tiedelinja on  yhteiskunta- ja talouslinja ja Lappeenrannan Lyseon lukiossa luonnontieteellis-matemaattinen linja. Tiedelinjan opinnot ovat laajuudeltaan 24 opintopistettä ja ne sisältävät 4 – 6 lukion opintopistettä LUT-yliopiston opintoja. 

Tiedelinjaan kuuluvalla Kimpisen lukion yhteiskunta- ja talouslinjalla tehdään yhteistyötä LUT-kauppakorkeakoulun ja tuotantotalouden koulutusohjelman kanssa. Kimpisen lukiossa tiedelinjalainen opiskelee Tiedelinjalle räätälöityjä opintojaksoja englannissa, yhteiskuntaopissa, historiassa ja matematiikassa sekä oppiainerajat ylittävissä kokonaisuuksissa mm. maantieteessä.

Sunnittelun lähtökohtana on pidetty tiedelinjalaisten saamaa lisäarvoa yhteistyössä LUT-yliopiston ja työelämän kanssa suunnittelluista opinnoista, jotka tukevat ylioppilaskirjoituksiin valmistautumista ja jatko-opintoihin hakeutumista. Yhteiskunta- ja talouslinjalla avarretaan tiedelinjalaisten osaamista yhteiskuntatieteiden, erityisesti taloustiedon, sekä tilasto- ja todennäköisyysmatematiikan osalta. 

Päättöviikkojen Kampuspäivillä tiedelinjalainen pääsee soveltamaan lukion opintojaksolla opittuja asioita ja kuulemaan LUT-yliopiston asiantuntijoita.

Suorittamalla yhteiskunta- ja talouslinjan Kimpisen lukiossa tiedelinjalainen saa lukioaikana mahdollisuuden oppia lisätaitoja ylioppilaskirjoituksia ja mahdollisia valintakokeita varten, suorittaa yliopisto-opintoja sekä tutustua tarkemmin LUT-yliopiston koulutustarjontaan. Tiedelinjalaisille tulee omat valintaperusteet jatko-opintoihin LUT-yliopistossa.

Lisätietoja: https://www.uniori.fi/tiedelinja/