Suosikit

Kimpisen lukio

Sähköinen asiointi ja yhteystiedot

Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin järjestetään 21.2.–21.3.2023. Tässä haussa voit hakea opiskelijaksi Kimpisen lukioon. 

Lisätietoja hakemisesta antavat opinto-ohjaajat. Löydät hakuohjeet myös kaupungin verkkosivuilta Lukiokoulutus-osion alta. 

Kevään 2023 ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 14. maaliskuuta. Kirjoituspäivät ja kevään aikataulun löydät Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilta osoitteesta www. ylioppilastutkinto.fi.

 

 

Eksoten opiskeluhuollon palvelut esittelevät laajaa tarjontaansa videolla. Löydät videon tämän linkin takaa.

Opiskelija katsoo kaukoputkella. Toiset tekevät fysiikan tehtäviä taustalla.

 

Tulevaisuus opiskelee meillä 

Kimpisen lukio on laadukas yleislukio Lappeenrannan keskustan ytimessä, aivan vesitornin kupeessa. Kimpisessä opiskelijoiden hyvinvointi on koko kouluyhteisön tavoitteena.

Kimpisen lukion opiskelijat, opettajat ja henkilökunta arvostavat hyviä perinteitä ja innostuvat uusista tuulista. Kimpisessä opiskelija voi haastaa itseään turvallisessa ympäristössä: kaikessa ei tarvitse aina onnistua, mutta kokeilemalla uusia asioita voittaa aina.

Kimpisen lukio dronesta kuvattuna.

 

Hyvällä huomisella on lukionsa

Kimpisen lukiossa opiskelijoiden hyvinvointi on yksi toimintamme kulmakivistä. Me kaikki – lukiolaiset, tutorit, opettajat, koulun henkilökunta ja opiskeluhuollon ammattilaiset – tuemme jokaisen opiskelijamme lukiotaivalta. Uskomme siihen, että hyvinvoiva opiskelija oppii parhaiten.

Oppimisen ja oman polun hahmottamiseksi autamme opiskelijoitamme valitsemaan kursseja, jotka tukevat heidän tulevaisuuden haaveitaan. Kun opiskelijat pääsevät vaikuttamaan oppimiseensa ja kokemaan onnistumisia yhdessä muiden kanssa, he jaksavat tehdä töitä opintojensa eteen ja saavuttavat omat tavoitteensa.

Kimpisen lukion painopistealueet

Lisätietoa lukio-opinnoista

Hyvin tiedetty on puoliksi tiedettä. Lappeenrannan lukioiden Tiedelinja.

Lappeenrannan lukioiden Tiedelinja

Lue lisää
Uniori. Lappeenranta Junior University.

Uniori

Lappeenranta Junior University

Lue lisää

Kimpisen lukio Instagramissa

...
Instagram 20.3.2023
Alumnimme Lotte kävi ruotsin tunneilla kertomassa jatko-opinnoistaan. Hon har valt att studera på svenska vid Hanken (Svenska handelshögskolan). 🙌🇫🇮🇸🇪 📚Tämäkin esimerkki kannustaa meitä opiskelemaan kieliä ja rohkaisee käyttämään monipuolista kielitaitoa elämässä hyödyksi! 🤓 hankenofficial #kimpisenlukio #kimpisenalumni #tulevaisuusopiskeleemeillä #kansainvälinenkimpinen #kieltenopiskelukannattaa
Kimpisen lukio
...
Instagram 20.3.2023
Kimpisen lukio haastaa Lappeenrannan Lyseon lukion mukaan Syrjinnästä vapaa koulu -periaatteiden noudattamiseen. SYRJINNÄSTÄ VAPAA LUKIO 🔹sitoutuu vastustamaan ja puuttumaan kaikenlaiseen syrjintään, kiusaamiseen ja häirintään kouluyhteisön kaikilla tasoilla oppilaista henkilökuntaan. 🔹tunnustaa ja hyväksyy ihmisten erilaisuuden osaksi kouluyhteisöä. 🔹sitoutuu tasoittamaan eriarvoisuutta sekä edistämään ja ylläpitämään yhdenvertaisuutta. SYRJINNÄSTÄ VAPAASSA LUKIOSSA 🔹jokaisella oppilaalla ja aikuisella on vapaus määritellä itsensä ja oma identiteettinsä. 🔹jokaisella oppilaalla ja aikuisella on mahdollisuus tuntea kuuluvansa yhteisöön ja osallistua kaikkeen yhteiseen toimintaan 🔹mahdollistetaan erilaisia vähemmistöjä edustavien näkyvyys ja osallisuus oppilas- ja henkilökuntatoiminnassa sekä rekrytoinnissa. 🔹edistetään oppilaiden ja aikuisten kykyä tunnistaa ja hyväksyä erilaisuus osaksi koko yhteisöä. 🔹tarjotaan mahdollisuuksia oppilaille ja aikuisille tarkastella kriittisesti omia asenteita, ennakkoluuloja ja stereotypioita. 🔹tarjotaan mahdollisuuksia keskustella syrjimättömyydestä. 🔹tiedotetaan, opetetaan, kasvatetaan ja mallitetaan erilaisuuden hyväksymistä, hyvää käytöstä ja kohteliaisuutta, kunnioittamista ja syrjimättömyyttä. lprlyseonlukio oikeusministerio #kimpisenlukio #yhdenvertaisuus #syrjinnästävapaakoulu #syrjinnästävapaalukio
Kimpisen lukio
...
Instagram 18.3.2023
Laskulauantai‼️ Tänään lukiolla valmistauduttiin matematiikan ylioppilaskirjoituksiin. #kimpisenlukio #tuleniinymmärrät #tulevaisuusopiskeleemeillä #laskulauantai
Kimpisen lukio
...
Instagram 17.3.2023
LI17-opintojakson opiskelijat tutustuvat talviseen luontoon ja liikuntaan. Tänään porukka retkeili Hämmänauteensuolla. #kimpisenlukio #tuleniinymmärrät #tulevaisuusopiskeleemeillä
Kimpisen lukio