Suosikit
Palvelu

Eläinlääkäripäivystys

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille. Krooniset ja ei kiireelliset potilaat hoidetaan virka-aikana. Päivystyksessä annetaan eläimille pääsääntöisesti ensiapuluonteista hoitoa. Eläinlääkäri arvioi puhelun perusteella potilaiden hoidon tarpeen ja kiireellisyysjärjestyksen.

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen alueella on kerrallaan yksi päivystävä eläinlääkäri, joka hoitaa sekä suur- että pieneläinpotilaat. Suureläimet hoidetaan sairaskäynneillä, pieneläimet kulloinkin päivystysvuorossa olevan eläinlääkärin omalla vastaanotolla (Joutseno, Lappeenranta, Lemi, Luumäki). Pieneläimille ei tehdä kotikäyntejä.

Asioi tästä

Toimintaohje

Päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa numerosta 0600 17070 klo 16-08 ja viikonloppuisin/pyhinä. Päivystyspuhelin on maksullinen (klo 16-22 1,73 €/min + pvm ja klo 22-08 3,46 €/min + pvm). Jos eläinlääkäri ei toimenpiteen vuoksi pääse heti vastaamaan puhelimeen, jättäkää puhelinvastaajaan viesti ja yhteystietonne ja odottakaa eläinlääkärin yhteydenottoa.

Päivystysvastaanotto voi olla joko Lappeenrannassa tai jossakin sivutoimipisteistä, joten sen osoite on hyvä tarkistaa ennen potilaan kuljettamista hoidettavaksi.

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on maksullinen.

Omistaja vastaa eläimen hoidon kustannuksista, maksu suoritetaan eläinlääkärille joko kortilla tai käteisellä. Päivystysaikana käyntimaksussa ja toimenpidepalkkioissa on 50-100 % korotus. Tämän lisäksi päivystysaikana Lappeenrannan pieneläinklinikan klinikkamaksu ( 7 e + mahdolliset laitemaksut) laskutetaan asiakkaalta jälkikäteen kotiin lähetettävällä laskulla. Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista taksan mukainen käyntimaksu.