Suosikit

AKT:n lakko 14.–15.2. vaikuttaa jälleen Lappeenrannan ja Imatran joukkoliikenteeseen sekä osittain koulukuljetuksiin

JULKAISTU 12.2.2024, 14.35

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT osallistuu poliittisiin työtaisteluihin keskiviikkona ja torstaina 14.–15.2.2024. Toteutuessaan AKT:n lakolla on merkittäviä vaikutuksia Lappeenrannan ja Imatran joukkoliikenteeseen sekä Lappeenranta-Imatra-välin liikenteeseen.

– Todennäköisesti Lappeenrannan ja Imatran paikallisliikenteen linjoja ei pystytä liikennöimään ollenkaan. Sama koskee myös seutu- ja lähiliikenteen linjoja 100, 101, 111, 200, 601, 602, 603 sekä 112 ja 121, joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski sanoo.

Lakko vaikuttaa mahdollisesti myös Lappeenrannan ja Imatran koulukuljetuksiin. Kuitenkin suurin osa koulukuljetusten sopimuskuljetuksista pystytään liikennöimään normaalisti. Lappeenrannan kaupunki ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista lakon aikana. Korvaavia kuljetuksia ei järjestetä.

Poikkeustilanteesta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla sekä reaaliaikaisissa kanavissa

Sähköisessä Jouko-reittioppaassa ja Lappeenrannan bussit -sovelluksessa on mahdollista nähdä reaaliajassa, mitkä bussit ovat liikenteessä. Imatran reaaliaikaisen liikennöintitilanteen näkee lisäksi Imatran bussit kartalla -sivulta.

− Suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa siirtymiin ja seuraamaan reaaliaikaisia liikennöintikanavia. Tilanteen takia suunnitelluista aikatauluista ei voida pitää kiinni, joten nekin autot, jotka mahdollisesti liikennöivät, voivat ajaa poikkeuksellisin aikatauluin. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa, Koski sanoo.

Voimassa olevien joukkoliikenteen kausituotteiden omistajat saavat seuraavan kausituotteen latauksen yhteydessä 3 % alennuksen jokaista lakkopäivää kohden seuraavasta latauksesta mainitsemalla AKT:n lakon 14.–15.2.2024. Alennus on lunastettava Lappeenrannan asiakaspalvelukeskus Winkistä (Lappeenrannan kausituotteet) tai Imatran kaupungin asiakaspalvelukeskuksesta (Imatran kausituotteet) 31.3.2024 mennessä.

Lisätietoja:

Terhi Koski, joukkoliikennepäällikkö
Puh. 040 651 5599, terhi.koski@lappeenranta.fi