Suosikit

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen laatiman palveluverkkoesityksen käsittelyaikataulua pidennetään

JULKAISTU 30.1.2024, 10.01

Sammakon muotoinen guiro pöydällä, vieressä kyniä ja takana sumeana lapsia.

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen tekemä palveluverkkoselvitys on ollut luettavissa kaupungin kotisivulla kolmisen viikkoa. Selvityksen taustoista ja toimenpiteiden aikatauluista on pidetty kaksi asukastilaisuutta ja kirjallista palautetta on voinut jättää sähköisesti tai kirjallisena asiakaspalvelukeskus Winkkiin. Tarkoitus oli viedä esitys kaupunginvaltuustoon maaliskuussa, mutta käsittelyyn on päätetty varata lisäaikaa.

– Olemme tehneet palautteen pohjalta joitain tarkennuksia selvitykseen, kertoo hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Juhani Junnilainen.  

– Palveluverkkoesitykseen lisätään muun muassa kohdekortit ja siihen liitetään vaikutustenarviointi, jossa huomioidaan jätetyissä kysymyksissä, lausunnoissa ja kommenteissa esiin nostetut asiat.

Erityistä huomiota on kiinnitetty ennakkovaikutusten arviointiin ja erityisesti lapsiarvioinnin kattavuuteen. Selvityksen jatkokäsittelyaikoja siirretään myöhemmäksi, ja myös kommenttien, palautteen ja lausuntojen jättöaikaa pidennetään. Näin materiaali on mahdollisimman laaja ja vaikutusten arviointi mahdollisimman kattava.

– Esitys viedään uudelleen lautakuntiin siten, että kaupunkikehityslautakunta käsittelee sitä 6.3., lasten ja nuorten lautakunta 12.3. ja kulttuuri- ja liikuntalautakunta 13.3., Junnilainen kertoo.

– Kaupunginhallituksen listalla asia on 18.3. ja 25.3., mikä tarkoittaa, että ​kaupunginvaltuuston käsittelyyn esitys tulee kuukautta myöhemmin, kuin alun perin arvioitiin, eli 8.4. ​

Avointa lausuntoaikaa pidennetään 16.2. saakka​. Lausunnot tulee antaa kirjallisena joko sähköpostitse osoitteeseen winkki@lappeenranta.fi, jättämällä ne kirjallisesti Lappeenrannan kaupungintalolla asiakaspalvelupiste Winkkiin tai lähettämällä kirjepostina osoitteeseen Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta.

Palveluverkkoa koskevaan päivitettyyn esitykseen voi edelleen tutustua sähköisesti kaupungin verkkosivustolla. Verkkosivuilla esitellään myös tarkemmin selvitykseen liittyviä taustoja ja päätöksenteon aikataulua.

Lisätietoja:

Juhani Junnilainen, hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja
puh. 040 190 6270, juhani.junnilainen@lappeenranta.fi

Jukka Mielikäinen, projektijohtaja, Lappeenrannan Toimitilat Oy
puh. 0400 753 489, jukka.mielikainen@lappeenranta.fi