Suosikit

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 toteuttaa työpajoja keväällä Ohjaamossa ja Yhteisötalolla – ilmoittaudu mukaan nyt

JULKAISTU 15.2.2024, 14.49

Ihmisjoukko värikkäissä vaatteissa.

Osana Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta haettiin käänteisen kilpailutuksen kautta työpajasisältöjä tammikuussa järjestetyssä haussa Yhteisötalolle ja Ohjaamoon. Hakemuksia tuli yhteensä 12 ja niistä valittiin kaksi toteutusta. Valintaperusteena huomioitiin sisällön kuvaus ja sen soveltuvuus, kiinnostavuus, toteutuksen edellytykset, olemassa olevat referenssit ja ammattilaisuus.

Taide- ja kulttuuritoiminnan työpajatoteutuksina toteutetaan Soili Huhtakallion Liikelaboratorio Ohjaamolla ja Sabrina Haimontin Cultural Canvas Yhteisötalolla.

Vapaata liikettä ja monipuolisia käsitöitä maalis-huhtikuussa

Liikelaboratorio on vapaaseen liikkeeseen perustuva työpajasarja. Tämä työpaja on hyvä tapa heittäytyä liikkeeseen, pitää hauskaa, tutkailla itseä ja kuntoilla samalla kertaa.

Cultural Canvas -työpajoissa pääsee puolestaan tutustumaan Henna-tatuointeihin, korujen valmistukseen, savitaiteeseen ja sisustuskoristeiden toteutukseen. Cultural Canvas -työpajat tuovat vaikutteita Etelä-Aasian kulttuurista.

Ohjaamon työpajat on suunnattu 17–29-vuotiaille ja Yhteisötalon työpajat ovat kaikille avoimia. Työpajat ovat kävijöille maksuttomia. Tarkoituksena on mahdollistaa luovan alan toimijoiden ammatillista työskentelyä ja oman osaamisen esilletuomista sekä luoda matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia, jotka lisäävät osallisuutta ja hyvinvointia sekä innostavat ihmisiä kulttuurin pariin.

Työpajakokonaisuudet toteutetaan maalis–huhtikuussa 2024. Yhteisötalon työpaja kokoontuu maanantaisin 11.3.–30.4. aina klo 15.00–16.30. Ohjaamon työpajat toteutuvat maanantaisin 18.3.–29.4. klo 18.00–19.30.

Mielen Väripaletti -työpaja

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden 2024 keväällä on tarjolla myös Mielen Väripaletti -työpajoja maalis-huhtikuussa yhteistyössä Ekta ry:n kanssa. Mielen Väripaletti -työpajoja ohjaa Pilvi Hyttinen Sammonlahden asukastilassa, Tikankulmassa ja Via Dian tiloissa.

Kaikki työpajat ovat maksuttomia. Ennakkoilmoittautumisia ottaa vastaan Kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori Anni Pellikka.

Lisätiedot:

Anni Pellikka, Kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori
puh. 040 559 0710
anni.pellikka@lappeenranta.fi