Suosikit

Lappeenrannan seudun joukkoliikenteen järjestelmäuudistus etenee – Asiakkaalla oikeus kieltää tietojensa siirtäminen uuteen järjestelmään

JULKAISTU 22.1.2024, 14.54

Lappeenrannan seudun joukkoliikenne on siirtymässä kevään aikana uuden lippu- ja maksujärjestelmän käyttöön.

− Uuden järjestelmän käyttöönottoa valmistellaan parhaillaan ja käyttöönotosta pyritään tekemään asiakkaille mahdollisimman mutkatonta ja turvallista, sanoo joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski.

Ennen uuden järjestelmän käyttöönottoa asiakkaiden perustiedot siirretään Waltti-järjestelmästä Ridangon uuteen järjestelmään.

Joukkoliikenteen asiakasrekisterin rekisterinpitäjänä toimii Lappeenrannan seudun joukkoliikennelautakunta. Pääsy asiakastietoihin on jatkossakin vain niillä henkilöillä, jotka sitä työnsä vuoksi tarvitsevat. Asiakastietojen siirto toteutetaan tietoturvallisesti, ja uuden järjestelmän käyttöönoton jälkeen vanhat asiakastiedot poistetaan tietosuoja-asetuksen mukaisesti Waltti-järjestelmästä.

Jos asiakas ei halua, että hänen asiakastietonsa siirretään uuteen lippu- ja maksujärjestelmään, asiakkaalla on oikeus vastustaa siirtoa. Tämä tarkoittaa, että asiakkaan tulee asioida henkilökohtaisesti Winkki-palvelupisteessä viimeistään 6.2.2024 ja mukana pitää olla henkilöllisyystodistus sekä vanha Jouko-matkakortti, sanoo Koski.

− Asiakas luopuu silloin vanhasta henkilökohtaisesta matkakortista ja henkilötiedot poistetaan Waltti-järjestelmästä eikä niitä siirretä Ridangon järjestelmään.

Jos asiakas ei vastusta tietojensa siirtoa uuteen järjestelmään, hänen ei tarvitse tehdä mitään ja Jouko-matkakortin käyttöä voi jatkaa kuten ennenkin.

Lisätietoja

Järjestelmäuudistuksesta:
Terhi Koski, joukkoliikennepäällikkö
Puh. 040 651 5599, terhi.koski@lappeenranta.fi

Asiakastietojen tietosuojasta:
Kirsi Haarala, vs. tietosuojavastaava
Puh. 040 650 1396, kirsi.haarala@lappeenranta.fi