Suosikit

Lutra-festivaali tuo kaikki Lappeenrannan viidesluokkalaiset yliopistolle huhtikuussa

JULKAISTU 26.3.2024, 15.07

Lapsia tutustumassa tieteeseen.

Lappeenrannan kaupungin ja LUT-yliopiston Uniori-toiminnan puitteissa järjestetään jälleen Lutra-festivaali torstaina 4.4. Festivaali toteutetaan Lappeenrannan LUT-ylipistolla klo 9–13.30 ja siihen osallistuvat kaikki kaupungin viidesluokkalaiset.

Lutra-festivaalin ohjelmassa viidesluokkalaiset pääsevät kurkistamaan yrityselämään. Ohjelmassa on muun muassa tervehdys Woltin toimitusjohtaja Miki Kuuselta sekä lukuisia yrityksiä ja yhteisöjä pitämässä omia festaripisteitään viidesluokkalaisille. Festivaaliin viihdettä tuovat taikuri Kristian Backmanin esitys ja kaupungin elinvoimajohtaja Ding Ma tuo tervehdyksen oppilaille. 

Festivaalilla valitaan vuoden paikallinen Pikkuyritys

Lutra-festivaali on Lappeenrannan koulujen Pikkuyrittäjät-toiminnan vuosittainen huipentuma. Valtakunnallista Pikkuyrittäjät-ohjelmaa toteutetaan Lappeenrannassa osana Uniori-toimintaa, jossa viidesluokkalaiset opiskelevat Kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys -kokonaisuuden. Lutra-festivaalin aikana toteutetaankin Lappeenrannan alueellinen Pikkuyrittäjät-kilpailu, jossa koulujen edustajista valitaan Lappeenrannan kaupungin edustajat valtakunnalliseen Pikkuyrittäjät-finaaliin.

– Lappeenrannan koulujen Pikkuyritykset ovat saaneet menestystä aiempina vuosina myös kansallisella tasolla järjestettävässä Nuori yrittäjyys ry:n kilpailussa. Myös festivaalin järjestäjiä on palkittu Nuori yrittäjyys ry:n toimesta, kertoo Lutra-tiimiläinen Miika Miinin.

Lutran toivotaan innostavan uusia yrittäjiä 

Lutra-festivaali on toteutettu vuodesta 2020 asti. Nyt festivaali on toista kertaa lähitapahtumana LUT-yliopistolla, ja paikalle tulee noin 700 viidesluokkalaista oppilasta. Lutra-festarin “suojelija” ja nimikkoeläin on saukko Lusu Lutra. Hän on leikkisiä, iloinen ja yritteliäs veijari. 

– Lutra-festivaali on hieno loppuhuipennus vitosluokkalaisten Pikkuyrittäjät-vuodelle ja toivottavasti innostaa yrittäjänalkuja tosissaan harkitsemaan yrittäjyyden urapolkua. Toisaalta tapahtuma myös tuo esiin kestävän kehityksen näkökulmia ja avaa osallistujien silmiä siitä, kuinka monin eri tavoin tulevaisuudesta voi tehdä pikkuisen paremman meille kaikille, kertoo Miinin. 

Lisätiedot: 

Miika Miinin – Lutra-tiimiläinen, Lappeenrannan kaupunki 
+358 40 659 8544 
miika.miinin@edu.lappeenranta.fi 

Muut vastuuopettajat:  

Topias Haarala, topias.haarala@edu.lappeenranta.fi
Mikko Rautiainen, mikko.rautiainen@edu.lappeenranta.fi

Lisätietoa: 

Lappeenranta Junior University: https://www.lut.fi/yhteistyo-ja-palvelut/palvelut-oppilaitoksille/lut-junior-university-lappeenranta 
Lutra-festivaali: https://www.uniori.fi/tapahtumat/lutra-festarit/ 
Pikkuyrittäjät-ohjelma: https://pikkuyrittajat.fi/