Suosikit

Nuorten tapahtuma Kaamospuhallus järjestetään Lappeenrannassa perjantaina 20.10.

JULKAISTU 28.8.2023, 11.21

Kuva nuorista, lisäksi logo jossa teksti "Kaamospuhallus 2023".

Vuosien tauon jälkeen alueen suurin nuorten tapahtuma Kaamospuhallus tulee takaisin. Tapahtuma järjestetään syyslomaviikkoa edeltävänä perjantaina 20.10. klo 18–22. Aiemmista vuosista poiketen tapahtuma valtaa tällä kertaa nuorisotila Krissen, Lappeenrannan kaupunginteatterin, Lappeenrannan pääkirjaston sekä kauppakeskus IsoKristiinan ja kauppakeskus Gallerian. Galleriassa ohjelmaa on klo 18–20 välisen ajan.

Päihteettömässä ja maksuttomassa tapahtumassa on luvassa valtavasti monipuolista ohjelmaa, kuten erilaisia työpajoja, järjestöesittelyitä, juoksubenji, sumopainia, mocktail-baari sekä musiikkiesityksiä, kuten musiikin eri tyylilajeja taidokkaasti yhdistelevä artisti Ege Zulun keikka.

Tapahtuman järjestää Lappeenrannan nuorisotoimi yhdessä useiden kumppaneiden kanssa. Yhteisöllisen nuorisotyön päällikkö Jenna Ahlberg kertoo, että kauppakeskusten lisäksi kaupungin muut toimijat ja yritykset ovat lähteneet hyvin mukaan tapahtuman toteuttamiseen.

– Halusimme tapahtuman sinne, missä nuoret ovat, joten on hienoa, että kauppakeskus IsoKristiina ja Galleria lähtivät mukaan. Ohjelma tulee levittäytymään kappakeskusten kattojen alle. Esimerkiksi Galleriassa on Open stage ja Ege Zulun keikat järjestetään Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä IsoKristiinan ylimmässä kerroksessa.

Tapahtuman lopullinen ohjelma ei ole vielä valmis, mutta luvassa on toiminnallisten pisteiden ja räppikeikan lisäksi muun muassa erilaisia työpajoja.

– Pääkirjastolle on tulossa esimerkiksi graffitipaja sekä animu-paja. Kaupunginteatterin aulaan rakentuu mocktail-baari ja tapahtumassa pääsee testaamaan esimerkiksi juoksubenjitä, Ahlberg luettelee.

Tapahtuman ajan kauppakeskus Gallerian aulasta löytyy Open stage, johon haetaan esiintyjiksi sekä nuoria, mutta myös seuroja ja järjestöjä.

– Mikäli joku järjestö tai seura haluaa vielä mukaan esittelemään toimintaansa, niin teatterin lämpiössä on tällaiseen mahdollisuus. Lisäksi Gallerian Open stagella seurat ja järjestöt voivat esittää omia numerojaan. Vuoroja on rajoitetusti, joten kannattaa olla nopea, vinkkaa Ahlberg.

Kaamospuhallukseen etsitään vapaaehtoisia aikuisia

Kaamospuhalluksessa on perinteisesti ollut mukana iso joukko vapaaehtoisia mahdollistamassa nuorille mukavan päihteettömän perjantai-illan. Kaamospuhallukseen haetaan nyt vapaaehtoisia 18-vuotta täyttäneitä valvojia. Vapaaehtoisten tehtäviin kuuluvat avustaminen erilaisissa järjestely- sekä valvontatöissä kauppakeskuksissa ja toimintapisteillä. Vapaaehtoiset saavat muistoksi kaamospuhalluspaidan sekä evästä tapahtuman aikana.

Mukaan voi ilmoittautua tästä linkistä.

Vapaaehtoiseksi ilmoittautuneille järjestetään erillinen infotilaisuus, josta tiedotetaan lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Lisätiedot tapahtumasta:

Jenna Ahlberg
jenna.ahlberg@lappeenranta.fi
Puh. 0400 796 035

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Open stagelle:

sanni.knuutinen@lappeenranta.fi

Lisätiedot vapaaehtoistyöstä:

Sähköposti: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Riitta Korhonen 040 591 7784
Tuija Pasanen 0400 154 597
Miro Korhonen 040 162 6320