Suosikit

Pikkuyrittäjien LUTra-festivaali tarjoaa monenlaista mielenkiintoista nähtävää ja kokeiltavaa viidesluokkalaisille

JULKAISTU 3.4.2023, 13.02

Lappeenrannan kaupungin opetustoimen ja LUT-yliopiston yhteistyön tuloksena on syntynyt ainutlaatuinen Junior University -toiminta. Uniori-nimen saaneen koulutuspolun tavoitteena on herättää koululaisten ja opiskelijoiden kiinnostus tieteeseen ja tutkimukseen sekä yrittäjyyteen.

– Yhteistyötä tehdään sekä koulujen ja päiväkotien kanssa, sanoo Mikko Rautiainen Lappeenranta Junior Universityn LUTra-tiimistä.

– Esimerkkinä tästä on Lappeenrannan kaupungin viidesluokkalaisten Kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys -kokonaisuus, joka on muokattu valtakunnallisesta Pikkuyrittäjät-konseptista Lappeenrantaan sopivaksi.

Opinnoissa yhdistyvät muun muassa yrittäjyyskasvatus ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Opintokokonaisuuden aikana oppilaat perustavat omat pikkuyrityksensä, jonka kautta he oppivat monipuolisesti työelämätaitoja ja pohtivat kestävän kehityksen valintoja niin kuluttajan kuin yrittäjän näkökulmasta.

– Pikkuyritykset ovat saaneet menestystä aiempina vuosina myös kansallisella tasolla järjestettävässä Nuori yrittäjyys ry:n kilpailussa, Rautiainen muistuttaa.

– Tämän lisäksi Lappeenrannan kaupunki on valittu vuoden Pikkuyrittäjät -kunnaksi vuonna 2017.

Upea LUTra-festivaali on 700 viidesluokkalaisen lähitapahtuma

Viidesluokkalaisten pikkuyrittäjien yrityksiä ja mainioita ideoita esitellään LUT-yliopistolla tiistaina 4.4. järjestettävällä LUTra-festivaalilla, joka on viidesluokkalaisten ja heidän opettajiensa tapahtuma ja jonne tiedotusvälineet ovat lämpimästi tervetulleita.

– LUTra-festivaali alkoi vuonna 2019, jolloin tapahtuma pilotoitiin pienimuotoisesti. Sen jälkeen tapahtuma on koronan vuoksi toteutettu etänä, Rautiainen kertoo.

– Nyt festivaali on ensimmäistä kertaa lähitapahtumana LUT-yliopistolla, ja paikalle tulee noin 700 viidesluokkalaista oppilasta.

LUTra on maan suurin Pikkuyrittäjät-tapahtuma, mikä näkyy myös ohjelmassa, johon on saatu mukaan paljon yrityksiä ja yhteisöjä esittelemään toimintaansa. Osallistujat odottavat varmasti myös innokkaina suomalaisen videopelejä kehittävän Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen videotervehdystä.

– Lisäksi tapahtumassa kuullaan Lappeenrannan kaupungin elinvoimajohtaja Ding Man tervehdys oppilaille, Rautiainen paljastaa.

– Odotettu ohjelmanumero lienee myös taikuri Kristian Backmanin show.

LUTrassa myös palkitaan kaupungin parhaita pikkuyrityksiä.

Lisätiedot:

Mikko Rautiainen
Lappeenranta Junior University / LUTra-tiimi
mikko.rautiainen@edu.lappeenranta.fi
040 7613347

Lappeenranta Junior University
LUTra-festivaali
Pikkuyrittäjät-ohjelma