Suosikit

Rantauimakoulut kesällä 2023

JULKAISTU 27.6.2023, 13.37

Lappeenrannan Uimarit järjestävät rantauimakouluja Myllysaaren uimarannalla 19.06.-28.07.2023 välisenä aikana.

Rantauimakoulu kestää aina viikon (ma-pe) ja sisältää viisi opetuskertaa. Opetuskerran kesto on 45 minuuttia. Rantauimakoulun hinta on 65 € (sis. uimakoulun 40 €+ jäsenmaksun 25€). Huomioittehan, että jäsenmaksu tulee myös maksaa, mikäli rantauimakouluun osallistuja ei ole osallistunut seuran toimintaan kuluneen vuoden 2023 aikana.

Tunneilla harjoitellaan alkeisuinnin tekniikoita rantavedessä ja välillä lämmitellään rannalla erilaisten leikkien ja pelien merkeissä. Ryhmien ohjauksesta vastaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kouluttama uimaopettaja sekä apuohjaaja.

Alkeisryhmät ovat tarkoitettu n. 4–7-vuotiaille lapsille.

Lapsen ikää tärkeämpi seikka ryhmään ilmoittautumisen suhteen on kuitenkin lapsen ”vesirohkeus” eli lapsi ei pelkää vettä. Lapset totuttelevat veteen leikinomaisesti ja opettelevat toimimaan reippaasti ryhmässä.

Rantauimakoulussa harjoitellaan kastautumista (suun ja kasvojen kastaminen veteen), kellumista, liukumista, itsenäistä liikkumista vedessä ja alkeisuintitekniikoita.

Rantauimakoulu sisältää 5x45min opetuskertaa.

Jatkoryhmät ovat tarkoitettu n. 5–9-vuotialle lapsille, joihin osallistutaan pääsääntöisesti alkeisryhmän jälkeen.

Lähtötasovaatimuksena on n. 5 metrin uimataito sekä kelluminen, liukuminen ja sukeltaminen.

Rantauimakoulun tavoitteena on vahvistaa vedessä liikkumistaitoja sekä tavoitella 10 metrin alkeisuimataitoa.

Rantauimakoulu sisältää 5x45min opetuskertaa.

 

Rantauimakoulu järjestetään säävarauksella. Mikäli ukkoskuuro tai rankkasade yllättää ja rantauimakoulu joudutaan perumaan järjestäjästä (Lappeenrannan Uimarit) johtumattomasta syystä, peruuntuminen ei oikeuta maksun palauttamiseen tai korvaavien ohjaustuntien järjestämiseen.

Rantauimakouluihin ilmoittautuminen: Rantauimakoulu | Lappeenrannan Uimarit (lru.fi)