Suosikit

Suunnittele oma unelmaduunisi – nuorten Unelmaduuni 2024 -kilpailuun voi osallistua koko maaliskuun ajan

JULKAISTU 29.2.2024, 09.42

Henkilö maalaamassa rappusten seinustaa.

Lappeenrannan kaupunki toteuttaa jälleen Unelmaduuni-kilpailun, jossa nuoret saavat ideoida ja suunnitella itselleen kesätyöpaikan. Osallistujien joukosta valitaan viisi nuorta toteuttamaan omaa unelmaduuniaan kahden viikon ajaksi kesäkuussa 2024.

Unelmaduuniin voivat osallistua vuosien 2004–2010 välisenä aikana syntyneet lappeenrantalaiset nuoret. Kilpailu jatkaa viime vuosien teemalla eli unelmaduunin tulee olla sellainen, joka ilahduttaa kaupunkilaisia ja lisää heidän hyvinvointiaan.

– Unelmaduunin tarkoitus on kannustaa nuoria innovatiivisuuteen ja yrittäjyyteen matalalla kynnyksellä, kertoo nuorisoneuvoja Jenna Kauhanen, Lappeenrannan kaupungilta.

– Unelmaduuni ei kuitenkaan sisällä yrittäjyyden riskejä, koska kaupunki maksaa palkan.

Unelmaduunissa nuoren täytyy kuitenkin hieman osata suunnitella omaa työaikaansa ja palkanmaksu tapahtuu tuntilistan mukaan. Jo hakuvaiheessa kysytään työajankäyttöä, minkälaisen työpäivän unelmaduunilainen itselleen suunnittelee.

– Tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä lopullisen valinnan jälkeen on mahdollisuus suunnitella työajankäyttöä myös yhdessä nuorisoneuvojan kanssa.

Unelmaduuni on nimensä mukaisesti juurikin sitä itseään: duunia, josta unelmoi. Suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle siitä, mikä juuri sinua kiinnostaa, mikä saa sinut innostumaan. Onko se rakas harrastus tai muu vapaa-ajan viettoon liittyvä asia? Sen jälkeen kannattaa pohtia sitä, millä tavalla pystyisit omalla unelmaduunillasi ilahduttamaan myös muita. Nyt on täydellinen tilaisuus ideoida rohkeasti ja ennakkoluulottomasti!

– Unelmaduunista on edellisten vuosien perusteella tosi hyviä kokemuksia. Nuoret ovat tykänneet, kun ovat päässeet käyttämään vahvuuksiaan ja luovuuttaan sekä suunnittelemaan oman kesätyönsä sisällön, Kauhanen sanoo.

Edellisinä vuosina unelmaduunarit ovat esimerkiksi: 

  • leikittäneet lapsia päiväkodissa, 
  • maalanneet muraaleja kaupunkikuvaan, 
  • tehneet erilaisia musisointikeikkoja niin katusoittajana kuin soittajana vanhustenkodissa,
  • kaksi nuorta on tehnyt yhdessä videoita ja Instagram-tarinoita Ohjaamon Instagram-tilille,
  • Monarilla on pidetty taidepajaa nuorille,
  • Lappeenrannan retkeilyalueita on siivottu, kunnostettu sekä kuvattu Ohjaamon Instagram-tilille
  • sekä monenlaista muuta!

Unelmaduuniin täytetään sähköinen hakemus, joka aukeaa perjantaina 1.3. Näiden hakemusten perusteella nuorisotoimen henkilöstöstä koottu raati valitsee kesän unelmaduunarit. Hakuaika kestää sunnuntaihin 31.3.2023 asti. Hakulomake löytyy sivulta www.lappeenranta.fi/kesatyot.

Lisätietoja Unelmaduunista 2024:

Jenna Kauhanen
Nuorisoneuvoja
jenna.a.kauhanen@lappeenranta.fi
puh. 040 504 1945