Suosikit

Lakolla 14.12. on vaikutuksia Lappeenrannan kaupungin palvelutoimintaan

JULKAISTU 12.12.2023, 14.45

Kaupunginlahden alue ilmasta kuvattuna. Päällä sininen liukuväri ja valkoinen huutomerkki.

Tiedotetta päivitetty 14.12. klo 6. Lisätty tieto lakon varmistumisesta.
Tiedotetta päivitetty 14.12 klo 7.23. Tarkennettu joukkoliikenteeseen liittyviä vaikutuksia.
Tiedotetta päivitetty 14.12. klo 8.22.: Tarkennettu katujen kunnossapitoon liittyviä vaikutuksia.


SAK on tiedottanut laajoista poliittisista työnseisauksista torstaille 14.12.2023. Mukana ovat myös Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry. Työtaistelu ei kohdistu työnantajaan eikä voimassa oleviin virka- ja työehtosopimuksiin.

Lakolla on vaikutuksia Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimen, ympäristönhoidon, katujen kunnossapidon ja joukkoliikenteen palveluihin. Lakon piirissä ovat myös koulunkäynninohjaajat.

Kaupungin liikuntapaikat pidetään avoinna, mutta liikuntapaikkojen kunnossapidossa voi olla puutteita.

Kaupungin pääkatujen kunnossapidossa sekä ydinkeskustan kapeilla kevyenliikenteenväylillä voi ilmetä laatupoikkeamia ja viivästyksiä auraustöissä. Muilta osin ympäristönhoidon ja talvikunnossapidon tehtävät kyetään hoitamaan.

Lakon toteutuessa iltapäivätoimintaa ei ole torstaina 14.12. Myllymäen, Joutsenon, Voisalmen, Lönnrotin ja Skinnarilan kouluilla.

Merkittäviä vaikutuksia joukkoliikenteeseen ja koulukuljetuksiin

AKT:n lakolla on merkittäviä vaikutuksia Lappeenrannan joukkoliikenteeseen, Lappeenranta-Imatra-välin liikenteeseen sekä koulukuljetuksiin 14.12.2023.

– On mahdollista, että paikallisliikenteen linjoja ei pystytä liikennöimään ollenkaan. Sama koskee myös linjoja 100, 101, 111, 200, 601, 602, 603 sekä 112 ja 121, joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski sanoo.

Lakon vaikutukset koskevat ainakin Savonlinja Oy:tä, V-S Bussipalvelut Oy:tä sekä Soisalon Liikenne Oy:tä. Toimi Vento Ky sekä Kuljetus Mikkonen Oy liikennöinee normaalisti eli näin ollen linjat 110, 120, 113, 300, 500 ja 610 ajetaan normaalisti.

Lakko vaikuttaa mahdollisesti myös koulukuljetuksiin. Todennäköisesti suurin osa koulukuljetusten sopimuskuljetuksista pystytään liikennöimään normaalisti. Soisalon Liikenne Oy ei liikennöi koulukuljetuksia, mutta muuten koulukuljetusten sopimuskuljetukset todennäköisesti pitäisi saada liikennöityä normaalisti. Lappeenrannan kaupunki ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista lakon aikana. Korvaavia kuljetuksia ei järjestetä.

Lakko vaikuttaa mahdollisesti myös koulukuljetuksiin. Todennäköisesti suurin osa koulukuljetusten sopimuskuljetuksista pystytään liikennöimään normaalisti. Lappeenrannan kaupunki ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista lakon aikana. Korvaavia kuljetuksia ei järjestetä.

– Tilanteeseen varaudutaan niin hyvin kuin mahdollista, mutta lakon laajuutta ja sen vaikutuksia ei voida täysin ennakoida. Perjantaina 15.12. liikennöidään näillä näkymin normaalisti, Koski toteaa.

Poikkeustilanteesta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla, sähköisessä Jouko-reittioppaassa sekä Lappeenrannan bussit -sovelluksessa.

– Jouko-reittioppaassa ja Lappeenrannan bussit -sovelluksessa on mahdollista nähdä reaaliajassa, mitkä bussit ovat liikenteessä. Poikkeustilanteen vuoksi suunnitelluista aikatauluista ei voida pitää kiinni, joten nekin autot, jotka mahdollisesti liikennöivät, voivat ajaa poikkeuksellisin aikatauluin, Koski sanoo.

Suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa siirtymiin ja seuraamaan reaaliaikaista liikennöintitilannetta Jouko-reittioppaasta ja Lappeenrannan bussit -sovelluksesta. Jouko-reittioppaan Lähipysäkit -näkymästä näet lähellä sinua ajettavien linjojen bussit. Näin voit  lakon aikana tarkistaa, onko bussi tulossa. Huomioithan, että reaaliaikainen ennuste näkyy vihreällä eli tällöin bussi on ajossa. Yksittäisellä linjalla kulkevat bussit löydät Jouko-reittioppaan linjasivulta. Lisäksi näet yksittäisellä linjalla kulkevat bussit Lappeenrannan bussit -sovelluksen karttanäkymästä (reaaliaikaiset bussit näkyvät mustina palloina kartalla).

Voimassa olevien joukkoliikenteen kausituotteiden omistajat saavat seuraavan kausituotteen latauksen yhteydessä 3 % alennuksen seuraavasta latauksesta mainitsemalla AKT:n lakon 14.12.2023. Alennus on lunastettava asiakaspalvelukeskus Winkistä 31.1.2024 mennessä.

Kaupunki tiedottaa mahdollisista muutoksista

Lappeenrannan kaupunki pahoittelee lakosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Kaupunki tiedottaa tarvittaessa erikseen mahdollisista muutoksista liittyen lakkotilanteen vaikutuksiin kaupungin palvelutoiminnassa.

Lisätietoja:

Pasi Koistinen, liikuntajohtaja
puh. 040 682 0227 pasi.koistinen@lappeenranta.fi

Topi Kangas, kunnossapitopäällikkö,
Puh. 040 144 0330, topi.kangas@lappeenranta.fi

Salla Juha, iltapäivätoiminnan koordinaattori
puh. 040 626 7554, salla.juha@lappeenranta.fi

Terhi Koski, joukkoliikennepäällikkö
puh. 040 651 5599, terhi.koski@lappeenranta.fi

Päivi Savilampi-Oikkonen, henkilöstöjohtaja
040 577 9235, paivi.savilampi-oikkonen@lappeenranta.fi