Suosikit

Toteutuessaan 2.2. lakolla on merkittäviä vaikutuksia Lappeenrannan ja Imatran joukkoliikenteeseen ja mahdollisesti koulukuljetuksiin Lappeenrannassa

JULKAISTU 26.1.2024, 08.30

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT osallistuu poliittisiin työtaisteluihin perjantaina 2.2.2024. Toteutuessaan AKT:n lakolla tulee olemaan merkittäviä vaikutuksia Lappeenrannan sekä Imatran joukkoliikenteiseen, Lappeenranta-Imatra-välin liikenteeseen sekä Lappeenrannan koulukuljetuksiin 2.2.2024. Imatran koulukuljetusten sopimuskuljetuksiin lakko ei näillä näkymin vaikuta.

– On todennäköistä, että Lappeenrannan ja Imatran paikallisliikenteen linjoja ei pystytä liikennöimään ollenkaan. Sama koskee myös seutu- ja lähiliikenteen linjoja 100, 101, 111, 200, 601, 602, 603 sekä 112 ja 121, joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski sanoo.

Lakko vaikuttaa mahdollisesti myös Lappeenrannan koulukuljetuksiin. Todennäköisesti suurin osa koulukuljetusten sopimuskuljetuksista pystytään liikennöimään normaalisti. Lappeenrannan kaupunki ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista lakon aikana. Korvaavia kuljetuksia ei järjestetä.

– Tilanteeseen varaudutaan niin hyvin kuin mahdollista, mutta lakon laajuutta ja sen vaikutuksia ei voida täysin ennakoida. Lauantaina 3.2. liikennöidään näillä näkymin normaalisti, Koski toteaa.

Poikkeustilanteesta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla sekä reaaliaikaisissa kanavissa

Sähköisessä Jouko-reittioppaassa ja Lappeenrannan bussit -sovelluksessa on mahdollista nähdä reaaliajassa, mitkä bussit ovat liikenteessä. Imatran reaaliaikaisen liikennöintitilanteen näkee lisäksi Imatran bussit kartalla -sivulta.

− Poikkeustilanteen vuoksi suunnitelluista aikatauluista ei voida pitää kiinni, joten nekin autot, jotka mahdollisesti liikennöivät, voivat ajaa poikkeuksellisin aikatauluin. Suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa siirtymiin ja seuraamaan reaaliaikaisia liikennöintikanavia, Koski sanoo.

Jouko-reittioppaan Lähipysäkit-näkymästä voi nähdä lähellä ajettavien linjojen bussit. Näin mahdollisen lakon aikana voi tarkastaa, onko bussi tulossa. On hyvä huomioida, että reaaliaikainen ennuste näkyy vihreällä eli tällöin bussi on ajossa. Yksittäisellä linjalla kulkevat bussit ovat löydettävissä Jouko-reittioppaan linjasivulta. Lisäksi yksittäisellä linjalla kulkevat bussit voi nähdä Lappeenrannan bussit -sovelluksen karttanäkymästä (reaaliaikaiset bussit näkyvät mustina palloina kartalla).

Voimassa olevien joukkoliikenteen kausituotteiden omistajat saavat seuraavan kausituotteen latauksen yhteydessä 3 % alennuksen seuraavasta latauksesta mainitsemalla AKT:n lakon 2.2.2024. Alennus on lunastettava Lappeenrannan asiakaspalvelukeskus Winkistä (Lappeenrannan kausituotteet) tai Imatran kaupungin asiakaspalvelukeskuksesta (Imatran kausituotteet) 15.3.2024 mennessä.

Lisätietoja:

Terhi Koski, joukkoliikennepäällikkö
Puh. 040 651 5599, terhi.koski@lappeenranta.fi