Suosikit

Jasper Pääkkönen Etelä-Karjalan ympäristöpalkinnon suojelijaksi

JULKAISTU 20.5.2024, 14.35

Ympäristöpalkintokilpailun mainoskuva, jossa mukana olevien toimijoiden logot sekä kilpailusta tietoja, jotka ovat tekstinä kuvan yhteydessä olevassa tiedotteessa.

Etelä-Karjalan Ympäristöpalkinto 2024 -kilpailun suojelijana on näyttelijä Jasper Pääkkönen, joka on myös innokas luontoaktiivi. Hänellä on merkittävä rooli muun muassa eteläkarjalaisen Hiitolanjoen kunnostusprojektissa.

− Kilpailun suojelijana kannustan nostamaan esiin paikallista ympäristöosaamista ja ympäristötekojen julkisuutta, toteaa Pääkkönen toivottaen kaikille osallistujille menestystä kilpailussa.

Kilpailun tavoitteena on edistää vihreää siirtymää maakunnassa, nostaa esiin paikallista ympäristöosaamista ja lisätä paikallisten ympäristötekojen julkisuutta. Palkinnon suuruus on merkittävä eli voittaneelle ehdotukselle luovutetaan 10 000 euroa.

Kilpailuun voivat osallistua esimerkiksi yksityishenkilöt, yritykset, järjestöt, innovaatiot, yhteistyöprojektit tai hyödynnetyt opinnäytteet. Palkittavan kohteen tulee olla konkreettinen ja jo toteutettu.

Palkinnon ovat perustaneet OP Kaakkois-Suomi, Lappeenranta-Saimaa Rotaryklubi, LUT-yliopisto, Lappeenrannan kaupunki, Imatran kaupunki, Etelä-Karjalan kauppakamari, Etelä-Saimaa -sanomalehti ja Etelä-Karjalan Yrittäjät.

Palkintoehdotusten haku on alkanut 7.5.2024 ja päättyy 16.6.2024.

Palkintoehdotukset jätetään hakulomakkeella Etelä-Karjalan kauppakamarin sivuilla.

Palkinnon saaja julkistetaan 29.8.2024 Lappeenrannan kaupungin Greenreality-karnevaalissa.

(Valokuva: Antti Rastivo)

Lisätiedot

Mika Peltonen, kilpailulautakunnan puheenjohtaja, Etelä-Karjalan kauppakamari
Puh. 040 513 4490

Mikko Heikkilä, kilpailun ideointi, Rotaryklubi
Puh. 0400 853 993