Suosikit

Kapellimestari Erkki Lasonpalo jatkaa Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana vuosina 2025–2026

JULKAISTU 21.5.2024, 12.37

Mies violettia taustaa vasten pitäen kädessään kapellimestarin keppiä.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 2020 alkaen toiminut kapellimestari Erkki Lasonpalo jatkaa tehtävässään myös vuodet 2025–2026.

Lasonpalo kertoo olevansa erityisen iloinen ja kiitollinen, että työ hienon kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana jatkuu vielä kahden vuoden ajan.

− Lisävuodet avaavat mahdollisuuksia pitkäjänteiseen työskentelyyn. Tavoitteena on jatkaa orkesterin kanssa muun muassa levytystyötä, jonka aiemmat taltioinnit ovat saaneet maailmalla yltiöpositiivista kaikua.

− Tämä jos mikä on merkki siitä, että me lappeenrantalaiset saamme ja voimme olla ylpeitä kansainvälisen tason omaavasta orkesteristamme.

Lasonpalo kutsuu kaikki asukkaat ja matkailijat mukaan kaupunginorkesterin konsertteihin.

− Teemme tätä työtä teille, tulkaa konsertteihin omana itsenänne.  Olen varma, että jokaisesta konsertista saa elähdyttävää sielunruokaa tämän nykypäivän hektisyyden keskelle

Kulttuurijohtaja Anu Talka on mielissään, että yhteistyö Lasonpalon kanssa jatkuu.

− Orkesteri on kehittynyt Erkin aikakaudella monella tapaa, ja siksi on hienoa, voimme jatkaa hänen kausiaan.

Erkki Lasonpalon kapellimestariopinnot alkoivat Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla 2007 ja jatkuivat vuodesta 2008 Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professori Leif Segerstamin johdolla. Kapellimestaridiplomin Lasonpalo suoritti keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin.

Lasonpalo on vieraillut diplominsa jälkeen kaikissa suomalaisissa kaupunginorkestereissa, Radion sinfoniaorkesterissa, ja mm. Göteborgin ja Islannin Sinfoniaorkestereissa, Kokkolan Oopperassa sekä Suomen Kansallisoopperassa ja Kansallisbaletissa, Lontoon Philharmoniassa, Alicanten, sekä Malagan Sinfoniaorkestereissa, sekä sinfonietta Cracoviassa. Lasonpalo toimi Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuosina 2014–2023.

Lasonpalo aloitti keväällä 2020 Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana sekä Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina. Keväällä 2023 Lasonpalo nimitettiin Mikkelin musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi. Lisäksi Lasonpalo on kansallisen nuoriso-orkesteri Vivon taiteellinen johtaja, sekä Tapiolan nuorten Sinfonikkojen pääkapellimestari. Lasonpalo esiintyy myös aktiivisesti viulistina. Levytyksiä Lasonpalo on tehnyt muun muassa Bis ja Alba Records levy-yhtiöille.

Lisätietoja:

Milko Vesalainen, kaupunginorkesterin intendentti
puh. 040 547 8706, milko.vesalainen@lappeenranta.fi

Anu Talka, kulttuurijohtaja
puh. 040 350 8111, anu.talka@lappeenranta.fi