Suosikit

Lappeenrannan kestäviä menestystarinoita podcastina

JULKAISTU 11.6.2024, 14.23

Sininen tausta ja teksti: "miten voimme auttaa business Lappeenranta -podcast".

Lappeenrannan kaupunki on aloittanut podcast-sarjan: Miten voimme auttaa, Business Lappeenranta. Lähetys on saatavilla sekä audiona että videona ja uusi jakso tulee kuukausittain vuoden loppuun asti, heinäkuuta lukuun ottamatta.

Ensimmäinen, nyt siis julkaistu, jakso käsittelee sellun tulevaisuutta, onhan metsänjalostusteollisuus yksi alueen tärkeimmistä toimialoista. Vieraiksi on saatu edustajat kolmesta Lappeenrannan alueella toimivasta kuitualan yrityksestä: UPM, Fiber-X ja Nordic Business Products.

Idean isä ja podcastin vetäjä Lappeenrannan kaupungin elinvoimajohtaja Ding Ma kertoo podcastin syntyneen tarpeesta tuoda esiin sitä hyvää työtä, jota yritykset, joista monista ei edes paljon tiedetä, kaupungissa tekevät.

– Miten voimme auttaa -nimi puolestaan tuli siitä, että haluamme kuulla, mitä oikeasti voisimme tehdä alueen yritysten eteen, Ma sanoo.

– Jokaisessa podcastin jaksossa keskustelemme jonkin toimialan yrittäjien kanssa siitä, mitä uutta yrityksille kuuluu, mitä yrittäjät ajattelevat alueen tulevaisuudesta sekä siitä, miten kaupunki voisi parhaiten toimia niin, että yritykset hyötyisivät siitä.

Podcast on jatkoa viime vuonna toteutetuille Pyöreän pöydän keskusteluille, joissa paikallisia, eli ns. ”oman kylän vaikuttajia” pyydettiin kertomaan omista menestysideoistaan ja siten antamaan panoksensa kaupungin kehittämiseen. Näitä tilaisuuksia pidettiin kaikkiaan kuusi. Ma on tyytyväinen siihen, että keskustelut kirvoittivat hyviä kysymyksiä ja keskusteluja ja on hyvillään siitä, että teema saa jatkoa.

– Sain idean alkuvuodesta, kun Karjalasta kajahtaa- podcastia vetävä Lasse Kurronen haastoi minut tekemään omaa lähetystä, ja koska ajatus oli mielestäni hyvä, tässä nyt ollaan, Ma sanoo.

– Meillä on rohkeita ja menestyneitä yrittäjiä, jotka ovat tehneet paljon kaupungin hyväksi ja onneksi jakavat oppejaan auliisti myös muille, Ma sanoo.

Miten voimme auttaa, Business Lappeenranta

YouTube: https://youtu.be/p7-UJ7MWw08

Spotify: https://open.spotify.com/episode/6aHb1fNELe8kZY6J27jBiv?si=ILzvYG46TQC1K3T1_o6-MQ

Lisätiedot:

Ding Ma, elinvoimajohtaja, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 660 4015, ding.ma@lappeenranta.fi