Suosikit

Lappeenrannan Kulttuurin unelmavuosi 2024 tuo graffititaidetta Skinnarilan koululle

JULKAISTU 5.4.2024, 11.09

Sininen graffiti maalattuna seinään.

Osana Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta 2024 järjestetään Graffitipajat Skinnarilan koululla 3.6.–7.6.2024 klo 12–14. Graffitipajat on tarkoitettu kaikille graffiteista kiinnostuneille. Pajoissa on mahdollisuus maalata graffiteja ulkona luvalliseen kohteeseen, vanhaan Skinnarilan kouluun, joka sijaitsee osoitteessa Ostosraitti 3. Mukaan voit tulla ihan aloittelijana sekä jo kokeneempana tekijänä. Kaikille avoimet Graffitipajat ovat osallistujille maksuttomia. Mukaan otetaan 10 osallistujaa. Ohjaajana graffitipajoissa toimii Santtu Tuomola. Ennakkoilmoittautumisia ottaa vastaan 31.5.2024 mennessä hankekoordinaattori Anni Pellikka anni.pellikka@lappeenranta.fi tai p. 040 5590710.

Työpajojen jälkeen Skinnarilan koulurakennus tulee olemaan kaikille vapaa graffititaiteen tekopaikka siihen saakka, kunnes rakennus puretaan. Graffititaideprojekti toteutetaan Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun ja kulttuuripalveluiden kanssa yhteistyössä, ja se on osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta 2024. Projektilla halutaan osallistaa ja antaa mahdollisuus asukkaille taiteen tekemiseen osana omaa kulttuuriympäristöä.

Skinnarilan koulurakennuksen julkisivuihin avautuu mahdollisuus graffititaiteen tekemiseen. Graffiteja saa toteuttaa ainoastaan kyseisen rakennuksen julkisivuun. Muiden kiinteistöjen maalaaminen tai muuten vahingoittaminen ei ole sallittua. (Rikoslain 35 luku Vahingonteosta). Graffititaiteen toteutusten tulee olla asiallisia ja hyvän tavan mukaisia. Kulttuurin unelmavuoteen liittyvissä tapahtumissa noudatetaan Turvallisemman tilan periaatteita.

Lisätiedot:

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024
Hankekoordinaattori Anni Pellikka
anni.pellikka@lappeenranta.fi
p. 040 5590710

Kuva: Santtu Tuomola