Suosikit

Lappeenranta juhlii 375-vuotisjuhliaan vuonna 2024 – Kolmas Nainen, Isaac Sene, Aston Kalmari ja Nuppu Oinas esiintyvät juhlaviikolla ja humppa tekee paluun

JULKAISTU 20.11.2023, 10.54

Lappeenrannan linnoitus ja kaupunginlahti. Kuvan päällä logo, jossa lukee Kulttuurin unelmavuosi ja LPR375.

Lappeenrannassa on erityistä aihetta juhlaan ensi vuonna, kun kaupunki juhlistaa 375-vuotissyntymäpäiviään. Juhlien kunniaksi kaupunki toteuttaa yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa Lappeenrannan juhlaviikon elokuun puolivälissä.

Juhlaviikolla kunnioitetaan ja nostetaan ylpeästi esille Lappeenrannan perinteitä, paikallista osaamista ja lappeenrantalaista yhdessä tekemisen henkeä. Juhlaviikkoon haetaan myös paikallista ruoka- ja juomatarjontaa mukaan.

– Toivomme, että yhdessä järjestettävistä kotikaupunkimme syntymäpäiväjuhlista löytyy jokaiselle lappeenrantalaiselle, Lappeenrannan nykyiselle ystävälle ja uudellekin ystävälle kiinnostavia ja mieleenpainuvia elämyksiä, tapahtumatoiminnan koordinaattori Riikka Hjelt sanoo.

Kaupungin päätapahtuma on juhlaviikon ainutlaatuisella ohjelmallaan avaava Lappeenranta 375 vuotta -juhlapäivä, joka järjestetään linnoituksessa 10.8.2024. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Mimi ja Kuku, Nuppu Oinas, Isaac Sene ja Kolmas Nainen.

– Tarjolla on myös paikallista osaamista, sillä yleisö pääsee nauttimaan Aston Kalmarin, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Lappeenranta Big Bandin, Heidi Aaltosen luotsaaman H-Hetki Housebandin, Rajan Nuorten, Lappeenrannan Tanssiopiston ja Vastarannan teatterin esityksistä. Juhlapäivä huipentuu ilotulitukseen, Hjelt kertoo.

Lappeenrantalaisille tuttu humppa tekee juhlapäivän kunniaksi paluun Saimaan rannalle.

– Lappeenrannassa on pitkät perinteet humppafestivaaleista, joihin saapui aikoinaan väkeä ympäri Suomea. Paikallishistoriaamme kunnioittaen halusimme huomioida myös humpan juhlaohjelmassa.

– Paikallinen Iltarusko-orkesteri vietteleekin yleisöä humppatunnelmiin päivän aikana. Orkesteri koostuu nuorista muusikoista, jotka eivät edellisten Lappeenrannan humppien aikaan olleet vielä syntyneetkään. Tarjolla on humppaa ja muita paritansseja, joita voi veivata vapaalla tyylillä ja yksinkin, Hjelt hymyilee.

Juhlaviikon ohjelma valmisteilla

Lappeenrannan juhlaviikon ohjelma on vielä valmisteilla. Kaupungin 375-vuotisjuhlavuosi tullaan viikon aikana huomioimaan varsinaisen juhlaohjelman lisäksi esimerkiksi kaupungin perinteisissä kesäkonserteissa ja Hiekkalinnalla. Ohjelmaa ovat järjestämässä kaupungin lisäksi paikalliset yhteistyökumppanit.

– Haluamme, että koko Lappeenranta elää juhlaviikon aikana ja lappeenrantalaisten ohella matkailijatkin osallistuvat syntymäpäiväjuhlintaan. Kaupunki vastaa samalla alueen festivaalinälkään ja tarjoaa lavan ja tapahtumainfran puolesta puitteet myös yhteistyökumppanien tapahtumille, kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman sanoo.

Kaupunki viestii juhlaviikkojen ohjelmasta lisää myöhemmin, ja tietoa kootaan myös juhlaviikon verkkosivulle lappeenranta.fi/lpr375.

Lisätietoja:

Mirka Rahman, matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja
Puh. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Riikka Hjelt, tapahtumatoiminnan koordinaattori
puh. 040 669 3767, riikka.hjelt@lappeenranta.fi