Suosikit

LPRHC Fest jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle – viimeinen festari yksipäiväisenä tapahtumana osana Lappeenranta 375 -juhlaviikkoja 17.8.

JULKAISTU 14.3.2024, 12.02

Oranssilla pohjalla logo jossa norppa ja teksti: ”Viimeinen pitti! LPRHC FEST”, Lappeenranta- ja Kulttuurin unelmavuosi 24, LPR375 -logot, teksti: 17.8.24 Linnoituksen juhlateltta www.lprhcfest.com.

Punkkiin, hardcoreen ja vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt LPRHC Fest järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti yksipäiväisenä tapahtumana lauantaina 17.8. Lappeenrannan linnoitukseen rakennettavassa juhlateltassa ja sen lähiympäristössä. Tapahtuma on osa Lappeenrannan 375-vuotisjuhlia. Pro Punk & Hardcore ry:n vuodesta 2012 järjestämä tapahtuma jää tämän jälkeen määrittämättömän mittaiselle tauolle.

– Mahtavaa, että saamme LPRHC Festin vielä kerran tänne, varsinkin näin kovalla kattauksella. Festivaali on hienosti kasvanut vuosien varrella. Vaikka tapahtuma nyt jääkin tauolle, toivotaan, että joskus vielä palaamme asiaan – tapahtuma-alueemme kehittyvät koko ajan, pohtii Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Riikka Hjelt.

Tapahtuman ohjelma on tuttuun tapaan yhdistelmä punkkia, hardcorea, puhelaulua ja pieniä yllätyksiä, joista yksi on paluukeikan soittava paikallislegenda Kyre & Duunarit. Bileiden kattausta täydentävät vielä äänekäs ja aggressiivinen Kiss Disease, katkeransuloisista ja sydäntäsärkevistä bängereistään tunnettu Puhelinseksi, kouvolalaisen punkrockin Gösta Sundqvist ja Hannu Karpo eli Kivesveto Go Go, kotimaisen punkin kärkinimiin ysäriltä asti lukeutunut Wasted sekä metallista punkkia soittava Huora, joka julkaisee keväällä odotetun uutuusalbumin.

Illan rankemmasta annista vastaavat modernia hardcorea ja vanhan liiton punkkia yhdistelevä M.O.R.A. sekä kotimaisen huppari-hardcoren kiistattomiin raskaansarjan mestareihin lukeutuvat St. Hood ja BOLT, joiden matkassa päästään LPRHC Festin musiikillisille alkulähteille.

Viimeisenä esiintyjänä lavalle nousee itseoikeutetusti Lappeenrannan oma Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, jonka ainutlaatuista sointia on hehkutettu vuolaasti yli genrerajojen. Palava Kaupunki tunnetaan yhtenä Suomen päräyttävimmistä livebändeistä, ja luvassa on varmasti ikimuistoinen loppuhuipennus, jonka myötä LPRHC Fest saatetaan määrittelemättömän mittaiselle tauolle.

LPRHC Fest 2024 – Viimeinen pitti!

Bolt, Huora, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, Kiss
Disease, Kivesveto Go Go, Kyre & Duunarit ja M.O.R.A, Puhelinseksi, St. Hood, Wasted

Tapahtuman ennakkoliput tulevat myyntiin torstaina 14.3. klo 12 Tiketissä ja Lippu.fi:ssä.

LPRHC Fest

LPRHC Fest on Lappeenrannassa järjestetty punkkiin ja hardcoreen keskittynyt D.I.Y. -festivaali. Tapahtumaa järjestettiin ensimmäisen kerran vuosina 2006–2008 Lappeenrannan elävän musiikin yhdistys Lelmun toimesta nimellä Lappeenranta Hardcore Summerfest.

Tapahtuma teki paluun vuonna 2012 nimellä LPRHC Fest. Tapahtuman järjestäjänä toimi silloin tapahtumaa varten perustettu Pro Punk & Hardcore ry, ja sama yhdistys on jatkanut festivaalin järjestäjänä tähän saakka. Festivaalin tapahtumapaikkana oli alunperin Skinnarilan kenttä, mistä se siirtyi Huhtiniemen hiekkakentälle vuonna 2014. Viimeisimmässä paikassaan Huhtiniemen laskettelurinteen alueella festivaali on toiminut vuodesta 2016. Tapahtumassa on esiintynyt vuosien varrella kymmenittäin kotimaisia ja ulkomaisia punk-, hardcore-, räp- sekä indie-artisteja, joista tunnetuimpina ulkomaisina yhdysvaltalaiset Madball, Agnostic Front, Wisdom In Chains, Lionheart ja The Queers, brittiläiset Anti-Nowhere League, Knuckledust ja G.B.H. sekä ruotsalaiset Satanic Surfers ja No Fun At All.

Tapahtuman ennakkoliput tulevat myyntiin torstaina 14.3. klo 12 Tiketissä, Lippu.fi:ssä ja Asiakaspalvelukeskus Winkissä.

Lisätiedot:

Pro Punk & Hardcore ry
Arttu Patolahti
puh. 040 749 4793, lprhcfest@gmail.com

Lappeenrannan kaupunki
Riikka Hjelt, tapahtumatoiminnan koordinaattori
puh. 040 669 3767, riikka.hjelt@lappeenranta.fi