Suosikit

Sammonlahden uimarannalla bakteeripitoisuudet ovat korkealla, uimista ei suositella

JULKAISTU 4.6.2024, 14.03

Sammonlahden uimarannalta Saimaalle päin kuva, hiekkarantaa, järveä, kaukana rantoja puineen.

Lappeenrannan Sammonlahden uimarannalla (Rantaniitynkatu, Lappeenranta) on todettu korkea bakteerimäärä 3.6.2024 otetussa uimaveden näytteenotossa. Uimarannalla on jo ennestään voimassa suositus välttää uimista. 

Uimaveden normaalissa valvontanäytteenotossa todettiin E. coli -bakteereja yli 2400 kpl/100 ml. E. coli -bakteerit ovat bakteereja, jotka viittaavat ulostesaastutukseen. Uimaveden toimenpideraja näiden bakteerien osalta on 1000 kpl/100 ml.

Uimarannan vedestä otetaan uudet näytteet 10.6., ja tulokset ovat nähtävillä uimarannan ilmoitustaululla ja Lappeenrannan kaupungin verkkosivustolla.

Sammonlahden uimarannan uimavesiluokka on luokiteltu huonoksi kesien 2020, 2022 ja 2023 valvontanäytteenotoissa todettujen korkeiden bakteerimäärien vuoksi. Uimarannalta ja sen ympäristöstä tehdään edelleen selvityksiä veden laatuun vaikuttavista asioista uimakauden 2024 aikana.   

Terveydensuojeluviranomainen suosittelee toistaiseksi välttämään uimista Sammonlahden uimarannalla mahdollisten terveyshaittojen ehkäisemiseksi, koska pitkän ajan seurannan perusteella uimaveden laatu voi olla ajoittain mikrobiologisesti heikentynyt.

Lisätietoja:

Taina Rajala, terveystarkastaja, Lappeenrannan seudun ympäristötoimi
Puh. 040 5100 265, taina.rajala@lappeenranta.fi