Suosikit
Palvelu

Jouko-joukkoliikenne

Jouko-joukkoliikenteessä on käytössä Waltti lippu- ja maksujärjestelmä ja maksutapoina käyvät käteinen, pankkikortti, Waltti-matkakortilla oleva kausilippu tai arvo. Kolmannet osapuolet voivat myydä Jouko-mobiililippuja omassa sovelluksessaan Waltti-järjestelmän ulkoisen myyntirajapinnan kautta.

Paikallisliikenne kattaa kaupunkialueella ajettavat linjat: 1 LUT-yliopisto–keskusta–Kiiskinmäki 2 Kivisalmi–keskusta–Hovinpelto 3K Kivisalmi–keskusta, liikennöi vain koulupäivinä 4 Karhuvuori–keskusta–Mäntylä 5 LUT-yliopisto–keskusta–Matkakeskus 7 Mustola–Keskusta 8 Rutola–Ruoholampi–keskusta–Pikisaari–Kariniemi 12 Kivisalmi–LUT-yliopisto–keskusta–Karhuvuori–Lauritsala, liikennöi vain lauantaiöisin 47 Mäntylä–keskusta–Karhuvuori–Mustola, liikennöi vain arki-iltaisin ja viikonloppuisin

Paikallisliikennealueella ajavat palvelulinjat P1 Kiiskinmäen ja keskustan välillä sekä P3 Kivisalmen ja keskustan välillä. SaiPa-bussikuljetukset Kisapuistoon SaiPan kotiotteluihin lähtevät Skinnarilan ja yliopiston suunnasta sekä Kivisalmesta. Paluukuljetus Kisapuistosta lähtee, kun peli on päättynyt.

Lähiliikenne on kaupungin rajojen sisäpuolella pääosin kaupungin ostamaa, kaikille avointa joukkoliikennettä. Lähiliikennettä ovat seuraavat linjat:

Kaukoliikenne on kaupungin rajat ylittävää liikennöitsijöiden markkinaehtoisesti, ilman yhteiskunnan tukea ajamaa linjaliikennettä tai Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ostamaa liikennettä.

Lappeenrannassa kaikille avoimesta joukkoliikenteestä vastaa Elinvoiman ja Kaupunkikehityksen toimiala / Kadut ja ympäristö.

Toimintaohje

Aikataulut ja reitit

Paikallis- ja lähiliikenteen aikataulut löydät reittioppaasta, joka toimii tavallisella nettiselaimella. Palvelu opastaa sinut lähtöpisteestäsi määränpäähän kävelymatkoineen.

Paikallisliikennettä operoidaan pääosin seitsemänä päivänä viikossa. Lähiliikennettä operoidaan arkipäivisin.

Liput

Joukkoliikenteen palvelualue on jaettu neljään vyöhykkeeseen:

  • A-vyöhyke kattaa Lappeenrannan paikallisliikennealueen.
  • B-vyöhyke kattaa Joutseno-Nuijamaa-Vainikkala-Pulsa-alueen.
  • C-vyöhyke kattaa Ylämaan alueen
  • D-vyöhyke Imatran Lappeenranta-Joutseno-Imatra-liikenteen osalta käytettäessä Lappeenrannan lipputuotteita.

Voit ostaa lipun yhdelle, kahdelle, kolmelle tai neljälle vyöhykkeelle. Eri lippujen hinnat löytyvät Lappeenrannan kaupungin liput ja hinnat -sivulta.

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on maksullinen.

Lippuja voi ostaa bussista, Lappeenrannan kaupungin alueen R-Kioskeista, asiakaspalvelupiste Winkistä Lappeenrannasta ja Joutsenosta, kampuskauppa Aalefista sekä Waltti-nettilatauspalvelusta.

Maksutta saavat matkustaa

  • Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa liikkuvat paikallisliikennealueella
  • Rollaattoria käyttävät, hiljaisena aikana ja arkisin klo 9.00–14.00 paikallisliikenne alueella
  • Alle 7-vuotiaat aikuisen seurassa
  • Veteraanit näyttölipulla