Suosikit

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 osallistuu Mental Health Art Week -ohjelmistoon

JULKAISTU 8.5.2024, 09.45

Ihmisiä ringissä.

Mental Health Art Week eli MHAW-tapahtumaviikko järjestetään MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry:n toimesta osana valtakunnallista MHAW-tapahtumaa. Taide- ja kulttuuritoiminta edistää tutkitusti hyvinvointia.

Näyteikkunataidenäyttely työpajojen teoksista

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 – Osallisuutta ja hyvinvointia kaupunkilaisille -hankkeen osana on toteutettu työpajatoimintaa Ohjaamolla, Yhteisötalolla ja yhteistyössä Ekta ry:n kanssa. Osallistujien on mahdollista tuoda sovitusti omia teoksiaan esille yhteiseen taidenäyttelyyn. Näyteikkunataidenäyttely toteutetaan osana MHAW-tapahtumaviikkoa 20.5.–26.5.2024 Oprin liiketilassa.

Unelmakulmassa tapahtuu MHAW tapahtumaviikolla

Lisäksi IsoKristiinan Unelmakulman ohjelmistossa on huomioitu MHAW. Maanantaina 20.5. ja tiistaina 21.5. klo 12–20 Taiteilija Kollektiivi Mistuura ry järjestää Unelmakulmassa Kuvallista tunteesi – Osallistavan taidetilan. Taidekollektiivi Mistuuran osallistavassa pop up -taidetilassa etsitään omia ääriviivoja ja puretaan ajatuksia kuviksi. Teosten tekemiseen voi osallistua omatoimisesti, ohjattuna tai katselijana. Tilaan voi tulla myös vain pysähtymään. 

Keskiviikkona 22.5. klo 10–11 Unelmakulmassa on Laptuotteen Kettupaja esityksellään Miun unelma. Kettupajalaiset ovat suunnitelleet ja toteuttaneet unelmiensa roolihahmot Goodwill kierrätysmyymälästä saaduista kierrätetyistä materiaaleista.

– Tanssimme, laulamme ja esittelemme unelmakulmassa meidän uskomattoman upean satuhahmopuvustomme, kertoo Laptuotteen Arja Lehikoinen.

– Haluamme tavata ihmisiä ja näyttää osaamistamme sekä luovuuttamme. Mukana tapahtumassa ovat myös Mie Ite - Digiä kaikille -hankkeen työntekijät.

Perjantaina 24.5. klo 12–16 Unelmakulmassa on luvassa Metkun sarjakuvatyöpaja, pinssien tekoa ja leikkiä lapsille. Paikalle voi tulla tutustumaan sarjakuvien kerrontaan ja hahmojen luomiseen sekä tekemään oma unelmasarjakuvasi. Työpajassa voi myös askarrella oman unelmapinssin. Työpajaa on ohjaamassa kuvataiteilija Tiinalotta Särmölä. Paikalla on myös hauska Metku-Kissa, joka leikittää lapsia. Lisäksi jaossa on Sara-Saimaannorppa ja Kuisma-Kuutti sarjakuvakirjoja sekä Willipasseja. Viikon Unelmakulman ohjelmisto on kokonaisuudessaan osa Mieli Ry:n valtakunnallista MHAW-tapahtumaviikkoa, Mental Health Art Week-ohjelmistoa.

Lisätietoja:

Anni Pellikka, Kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori
Puh. 040 559 0710,  anni.pellikka@lappeenranta.fi