Suosikit
Palvelu

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus

Lappeenrannan varhaiskasvatuksessa työskentelee palveluohjaaja, joka vastaanottaa ja käsittelee kaikki uudet varhaiskasvatushakemukset päiväkoteihin tai perhepäivähoitoon. Lisäksi palveluohjaajan tehtäviin kuuluu asiakasohjaus, perheiden palvelutarpeiden arviointi sekä palvelujen koordinointi. Palveluohjaajan tehtävänä on antaa vanhemmille tietoa kaikista Lappeenrannan kaupungin järjestämistä varhaiskasvatuspalveluista.

Huoltajat voivat kysyä palveluohjaajalta varhaiskasvatukseen liittyviä kysymyksiä jo ennen hakemuksen tekoa. Palveluohjaaja pohtii yhdessä perheen kanssa, minkälainen varhaiskasvatuspalvelu olisi juuri sillä hetkellä lapsen ja perheen tarpeiden mukainen. Palveluohjaaja on yhteydessä perheisiin heti hakemuksen saavuttua. Hän tiedottaa perheitä myös muista tärkeistä varhaiskasvatuksen aloittamiseen liittyvistä käytänteistä.

Niiden hakemusten osalta, jotka jätetään keväällä ja varhaiskasvatuspaikan tarve on elo-lokakuussa, yhteyttä ottaa päiväkodin johtaja tai perhepäivähoidon ohjaaja noin kuukausi ennen paikkatarpeen alkamista. Hänen kanssaan sovitaan tutustumisesta ja muista käytännön järjestelyistä.

Maksuasioissa perheitä neuvovat varhaiskasvatuksen asiakasmaksusihteerit.

Ehdot ja kriteerit

Vuorohoitoa tai ympärivuorokautista hoitoa järjestetään vain niille lapsille, joiden huoltajien työn tai opiskelun vuoksi lapset tarvitsevat vuorohoitoa tai ympärivuorokautista hoitoa. Palveluohjaaja pyytää huoltajilta todistuksen vuorotyöstä varhaiskasvatuspaikan hakemisen yhteydessä.

Toimintaohje

Palveluohjaajaan voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse. Palveluohjaaja antaa sinulle tietoa kaikista Lappeenrannan kaupungin järjestämistä varhaiskasvatuspalveluista ja opastaa sinua varhaiskasvatushakemuksen tekemisessä.

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on ilmainen.